Gå til sidens hovedinnhold

Skuffende uavgjort for Mjøndalen

Artikkelen er over 5 år gammel

Amahl Pellegrino sendte Mjøndalen i føringen før det var spilt to minutter, men Strømmen utlignet på en dødball. Bruntrøyene klarte aldri å dra i land seieren.

Det endte 1-1 på Isachsen Stadion mellom Mjøndalen og bunnlaget Strømmen søndag kveld. Hjemmelaget var totalt sett best, og hadde flest sjanser, men måtte nøye seg med ett poeng.

Amahl Pellegrino scoret kampens første mål omtrent før publikum hadde rukket å sette seg i Nedre Eiker. Drammenseren fintet to Strømmen-spillere og bredsidet inn 1-0. Dårlig markering i bakre rekker gjorde at Aleksander Melgalvis kunne utligne på en dødball etter 19 minutter.

Mjøndalen står nå bokført med én seier, én uavgjort og ett tap på sine tre første kamper i førstedivisjon. Fire poeng plasserer eikværingene på niendeplass, men det er før Kongsvinger (tre poeng) har spilt sin tredje seriekamp mot Fredrikstad mandag.

Neste mulighet MIF har til å ta tre poeng er borte mot Bryne førstkommende fredag.

LES OGSÅ: Pellegrino gir ballen til mamma

SE BILDER:

 

Bildeserie

Mjøndalen - Strømmen

Nesten på brassespark

Mjøndalen fikk en drømmestart på kampen da Amahl Pellegrino gjorde nesten alt selv. Jonathan Lindseth spilte til Andreas Hellum, som flikket videre til Pellegrino. Drammenseren skrudde på turboen, driblet et par Strømmen-spillere, og trillet inn 1–0 til hjemmelaget etter 93 sekunder.

Knallåpning og knallscoring!

Det kunne blitt enda bedre etter snaut ti minutter. Lars Mendonca Fuhre slo et innlegg mot Pellegrino. Full av selvtillit kastet han seg rundt og forsøkte et slags sidelengs brassespark. Retningen var god, men Tarjei Omenås vartet opp med en god redning nede i hjørnet.

I stedet var det gjestene fra Skedsmo som utlignet. Aleksander Melgalvis fikk stå helt umarkert inne i feltet på et frispark fra Strømmens høyreside. Backen, som nettopp hadde fått gult kort, sendte ballen mellom beina på Marco Priis Jørgensen og i mål til 1–1.

Hjemmelaget kontrollert kampen, men uten å skape de helt store sjansene. Jonathan Lindseths heading ble reddet på streken etter en drøy halvtime, men ellers ble det mye balltrilling rundt gjestenes 16-meter.

Innimellom kom bruntrøyene seg til noen innlegg også. Disse var stort sett for upresise, eller så var keeper Omenås ute i feltet og plukket dem ned. Det sto 1–1 etter halvspilt kamp.

LES OGSÅ: Vegard Hansen – Det ble i hvert fall ikke corner

Svak andreomgang

De første åtte minuttene av andreomgangen kan beskrives med ett ord: Rotete.

Så rev Fuhre seg løs på venstrekanten og fant en fremadstormende Lindseth med et perfekt innlegg. Telemarkingen skallet ballen knallhardt mot mål, bare for å se den treffe treverket og sprette ut igjen. Stor sjanse til Mjøndalen.

Deretter fulgte en lang periode med mye ballinnehav og lite farligheter for MIF. Strømmen lå lavt og så småhvasse ut på kontringer. Kampens neste mulighet kom på nettopp en overgang, men det var Mjøndalen som sto bak den.

Innbytter Michael Stilson tredde gjennom til Mads Hansen, som måtte bruke venstrefoten til å skyte alene mot Tarjei Omenås. Skuddet overlistet keeperen, men snek seg på feil side av stolpen sett med MIF-øyne.

Noen minutter senere var det trønderen som kom i skuddlege på høyresiden, etter flott forarbeid av Andreas Hellum. Fra litt skrå vinkel ble imidlertid forsøket litt for enkelt å avverge for Strømmens sisteskanse.

Der mange kanskje trodde at gjestene etter hvert skulle bli slitne, var det Mjøndalen som så ut til å gå tomme for krefter. Det var noe planløst og nesten desperat over angrepsspillet til hjemmelaget. Strømmen fikk ha ballen mer, og spilte seg høyere opp i banen. Ti minutter før slutt løsnet Mathias Blårud et tilsynelatende ufarlig skudd fra 20 meter som Priis Jørgensen holdt på fomle inn i eget mål.

Med to minutter igjen å spille var de grå og røde svært nære å få ballen i mål, men denne gangen bak sin egen keeper. Et innlegg ble headet like over egen tverrligger av en forsvarsspiller. På den påfølgende corneren prøvde Mads Gundersen seg på et hælspark etter litt klabb og babb. Forsøket ble reddet på streken.

Kommentarer til denne saken