Gå til sidens hovedinnhold

Stabæk-spiller til MIF

Artikkelen er over 5 år gammel

MIF fortsetter å forsterke troppen. Lørdag ble det klart at Nedre Eiker-klubben henter Stabæk-spiller Craig Henderson (28) på lån ut 2015-sesongen.

Craig Henderson har trent med Mjøndalen den siste uken.

28-åringen fra New Zealand har vist såpass sterke takter at MIF er blitt enig med eliteseriekollega Stabæk om en låneavtale for resten av sesongen.

Den anvendelige midtbanespilleren er spilleklar allerede til søndagens meget viktige hjemmekamp mot Haugesund, og er også aktuell for startelleveren – spesielt siden de brunes midtbanemotor Stian Aasmundsen (tre gule kort) soner karantene.

–  Vi ønsker å ha en sterk tropp inn mot sesongavslutningen, og Craig forsterker troppen vår. Han har mye erfaring, og har spilt mange gode kamper på høyt nivå, melder MIFs sportssjef Kenneth Karlsen.

Tilbake etter skade

Henderson debuterte for Stabæk med et brak da han scoret 1-0-målet for Stabæk i fjorårets serieåpning i fotballens eliteserie mot Sogndal (3-0) hjemme, men han ble skadet og spilte kun sju offisielle matcher for bærumslaget i 2014.

Newzealenderen måtte igjennom en hofteoperasjon. Nå skal han imidlertid være helt frisk.

I begynnelsen av august har Henderson spilt to seriekamper for Stabæk 2 i 2. divisjon. Men sjansen for å få spilletid på Stabæks høytflyvende førstelag, som i øyeblikket ligger på sølvplass, er liten i høst.

– Vi har hatt Henderson i trening denne uken,  og bestemte oss for å gi ham en sjanse. Craig er en profesjonell spiller med gode holdninger, kommenterer Karlsen.

MIFs sportssjef innrømmer at de tar en viss risiko ved å hente en såpass skadeforfulgt spiller, men dette har de nøye vurdert. Henderson var også mye ute med skade i sin tid for svenske Mjällby (2010-2013).

Han står bokført med to A-landskamper for New Zealand.

Fem nye spillere

Mjøndalen har vært svært aktive på markedet etter at overgangsvinduet åpnet 22. juli, og særlig den siste uken. Totalt har MIF hentet inn fem nye spillere, mens fem spillere har forsvunnet ut av troppen.

Inn:

Marco Priis Jørgensen, keeper (Midtjylland, Danmark).

Erik Hurtado, angrep (Vancouver Whitecaps, USA – lån).

Tokmac Nguen, angrep (Strømsgodset – lån).

Amahl Pellegrino, angrep (Lillestrøm).

Craig Henderson, midtbane (Stabæk – lån).

Ut:

Tim Nilsen, angrep (Fredrikstad – lån).

Michael Stilson, angrep (Ranheim – lån).

Alagie Sosseh, angrep (Nest-Sotra).

Joakim Rishovd, forsvar (Modum).

Erlend Skagestad, midtbane (Modum).

Det har vært en stor utskifting i det offensive leddet  - som planlagt, og Karlsen påpeker at laget trengte spillere med andre ferdigheter i angrep for å skape flere målsjanser i åpent spill. Det har de, i følge Karlsen, nå fått, og han er veldig spent på hvordan dette vil fungere spillemessig.

MIF-lederen har et godt håp om at disse nye spillerne kan gjør det såpass bra at laget er bedre rustet i kampen om å redde plassen i eliteserien.  Elleve runder før slutt ligger MIF nest sist (nedrykksplass), men det er «bare» tre poeng opp til sikker plass (13.plass).

Bruntrøyenes store utfordring er å ta en trepoenger igjen. Eikværingene har nå spilt elleve seriekamper på rad uten seier.

Midtstopper Ulrik Arneberg (tre gule kort) soner også karantene mot Haugesund.

PS! Overgangsvinduet stenger tirsdag 18. august, og selv om MIF nå i utgangspunktet er fornøyd med så vil ikke Karlsen utelukke at det skjer noe helt på tampen også – både ut og inn.

Kommentarer til denne saken