Ingen frykt eller angst foran Viking-kampen:- Jeg er ikke nervøs en gang

Vegard Hansen. Hovedtrener Mjøndalen. Forbereder seg til årets siste hjemmekamp mot Viking på Isachsen i Mjøndalen

Vegard Hansen. Hovedtrener Mjøndalen. Forbereder seg til årets siste hjemmekamp mot Viking på Isachsen i Mjøndalen Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mens resten av bygda biter negler foran Viking-kampen søndag, prøver trener Vegard Hansen seg med at det blir som alle andre kamper de har spilt denne sesongen.

DEL

(Drammens Tidende) NEDRE EIKER: Alle i Mjøndalen vet at én seier til, og laget rykker rett opp i eliteserien. Og det er greit å få unna den seieren før laget reiser til Florø 11. november før siste serierunde.

Det betyr at Viking må beseires på Isachsen søndag.

– Ingen hos oss er noe som helst preget av dette, og det er ikke noe stress. Vi ser på dette som alle andre kamper vi har spilt. Jeg tror nok Viking føler mer på at de må vinne denne kampen, sier Vegard Hansen.

STILLE FØR STORMEN. Vegard Hansen ser ut over et folketomt Isachsen stadion fredag ettermiddag. Søndag blir det full stadion og mye på spill når Viking kommer på besøk, og der hjemmelaget kan sikre seg direkte opprykk med seier.

STILLE FØR STORMEN. Vegard Hansen ser ut over et folketomt Isachsen stadion fredag ettermiddag. Søndag blir det full stadion og mye på spill når Viking kommer på besøk, og der hjemmelaget kan sikre seg direkte opprykk med seier. Foto:


LES OGSÅ: Leo om MIF-forventningene:- Jeg er en type som tror alt er mulig

Avslappet

Han er så uforskammet avslappet at han klarer å si at han verken har frykt eller angst for søndagens kamp som kan kulminere med et direkte opprykk dersom MIF vinner.

– Jeg er ikke nervøs en gang, sier Hansen.

Han stoler på spillergruppen sin, og vet at kaptein Christian Gauseth er en mester til å holde ro i rekkene når det trengs.

– Christian er en tydelig kaptein og en god leder. Han stiller krav til seg selv og dem rundt seg, og har alltid riktig fokus, sier MIF-treneren.

Og fortsetter:

– Christian tør, han har mot og han bryr seg ikke om hva slags kamp det. Det er deilig å ha en leder som står fram og sier at her er jeg, og jeg vil bidra, sier Hansen.

LES OGSÅ: Har solgt 3.000 billetter – MIF-Viking snart utsolgt

Frykter ikke slike kamper

Han registrerte etter at Mjøndalen som lag fikk veldig mye oppmerksomhet gjennom TV-serien Alle gutta, at spillerne likte oppmerksomheten, de likte at folk brydde seg, og han merket at oppmerksomhet og interesse faktisk resulterte i mer selvtillit i spillergruppen.

– Derfor frykter jeg ikke slike kamper som både er betydningsfulle og som får mye oppmerksomhet. Det takler vi fint, sier MIF-treneren.

Han tror Viking vil gjøre som de fleste andre lagene som har gjestet Isachsen stadion i år har gjort, de legger seg langt inn på egen banehalvdel, forsvarer eget mål, og venter på at Mjøndalen skal gjøre feil, for så å ta kontringene.

– Vi begynner å bli vant til det nå, at vi får små rom å angripe på, og veldig store rom å forsvare. Så må vi bare bli gode nok til å løse det, sier Vegard Hansen.

MIF har spilt hele sju uavgjorte seriekamper på hjemmebane, og ofte har motstanderne gjort akkurat det Hansen beskriver, lagt seg lavt, kontret og scoret et mål. Mens Mjøndalen har vært nødt til å jage utligning.

LES OGSÅ: Vegard melder flytting fra Modum og blir «helbrun»

Send tekst og bilder «

Har du en god historie, eller opplevd noe spennende du vil dele med Bygdepostens lesere? Hjelp oss å dekke hele Midtfylket!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken