Gå til sidens hovedinnhold

Nytt talent skal æres

Artikkelen er over 5 år gammel

I løpet av tre år har Bygdeposten delt ut 15.000 kroner til lokale idrettstalenter. I løpet av høsten skal ytterligere 5.000 kroner ut av kassa.

Hvem har vært Midtfylkets beste unge idrettsutøver det siste året? Meningene kan være like mange som det finnes idrettsutøvere, og kanskje er det ikke den beste som fortjener å vinne.

– Det kan tenkes at noen har stått fram med ekstraordinært fair play. Det er ikke alltid resultatene som avgjør, sier sportsansvarlig Eirik Gullord i Bygdeposten.

LES OGSÅ: Svømte seg til stipend

Én ny regel

Tidligere år har det nærmest ikke vært begrensninger for hvem som kan motta stipendet. I år innføres imidlertid én ny regel.

– Ett av målene med idrettsstipendet er å stimulere ungdomtil å «lea på seg». Derfor sier vi at utøvere må drive med idretter tilsluttet Norges idrettsforbund, forklarer Gullord.

I tillegg sier reglene at utøveren må være under 25 år og at han eller hun har en målsetting om å nå lengst mulig.

– Det kan være utøvere som har slått gjennom på nasjonalt eller internasjonalt nivå. Men det kan også være en utøver som har lagt ned enorm treningsinnsats eller vært en svært god ambassadør for sin idrett, sier Gullord.

LES OGSÅ: Sikret stipendet

Leserne avgjør

Bygdeposten ønsker at det i størst mulig grad skal være leserne som avgjør hvem som mottar idrettsstipendet. Derfor er det også leserne som først skal nominere kandidater, for deretter å stemme.

– Fra og med i dag, og én måned fram i tid, kan leserne sende navn på kandidater med begrunnelse på e-post. Deretter går vi i gang med stemming, sier Gullord.

E-postadressen som brukes for å nominere er sporten@bygdeposten.no.

Fakta

Bygdepostens idrettsstipend

 • 5.000 kroner som deles ut til en idrettsutøver under 25 år.
 • Utøveren må bedrive en idrett tilknyttet Norges idrettsforbund.
 • Bygdepostens lesere nominerer kandidater og stemmer fram vinneren.
 • Send en e-post med navnet på utøveren og kort informasjon om hvorfor han eller hun bør nomineres, til sporten@bygdeposten.no. Frist er 23. august.
 • Tidligere vinnere kan ikke vinne igjen
  Vinner 2013: Aleksander Sire, Svømming
  Vinner 2014: Oliver Engen, Friidrett
  Vinner 2015: Helle Henriksen Hvidsten, Friidrett

 

Kommentarer til denne saken