Gå til sidens hovedinnhold

Hvem fortjener stipendet?

Artikkelen er over 4 år gammel

12 unge, talentfulle og dyktige idrettsutøvere er nominert til Bygdepostens idrettsstipend 2016.

Bygdepostens lesere har nominert idrettsutøvere under 25 år til å motta årets stipend fra avisen. Nå er endelig listen med 12 navn klar, og fra i dag til 24. september kan du stemme på den du vil skal vinne.

For å stemme sender du en SMS med kodeord BPSPORT og deretter navnet du vil stemme på til 2005 (1 kr per SMS).

Men for å danne deg et bilde av de nominerte, kan det være greit med et ansikt og litt info.

Ida Nesheim

Ida er 16 år fra Vikersund. Hun er et av de største lokale talentene i håndball, og spilte seg allerede i fjor til fast plass på Vikersunds andredivisjonslag.

Sander Johansen

17-åringen fra Åmot har bøttet inn mål for Modum FKs juniorlag, og bidratt sterkt til at G19-laget spiller interkrets denne høsten. Johansen har dessuten fått mye spilletid for fjerdedivisjonslaget, og også funnet veien til nettmaskene her.

Ellen Bjertnes

Ei ekte Geithus-jente, som i fjor virkelig fikk fart på skøytene. 21-åringen fikk gå flere verdenscuprunder i både inn- og utland, samt mesterskap.

Bildeserie

Kandidater til Bygdepostens idrettsstipend 2016

SE BILDER:

Marius M. Pedersen

Til tross for at han kun er 12 år har Geithus-gutten en høy rangering blant 13-åringer. Han er kretsmester for både 11- og 13-åringer, og har spilt NM-finale.

Ida Lien

Etter noen år med sykdom og skader kom simostrandingen nådeløst tilbake sist vinter, med en rekke sterke prestasjoner i Norgescupen og NM. I vår fikk 19-åringen plass på utviklingslandslaget.

Marius Bermingrud

17-åringen er et av Norges desidert største motorsporttalenter. Har vunnet flere Norges- cuprunder, og i helgen kjører Vestfossen-gutten om tittelen «Årets bilsporttalent».

Glenn R. Granum

Den 23-årige gokartføreren fra Noresund er nybakt norgesmester i Formel Rotax i sommer, og leder Norgescupen i samme klasse. Han har dessuten vunnet NMK-mesterskapet i Formel Yamaha.

Joshualyn Reeves

Vestfossen-jenta spiller helst fotball sammen med gutta, eller langt eldre jenter. Talentet har ført henne til «landslagssamling» tidligere i sommer, og 14-åringens mål er å spille for Norge som senior.

Hedda Thoresen Bolstad

Skiskytteren fra Drolsum har vunnet Østlandsmesterskapet både på snø og rulleski de to siste sesongene, hovedlandsrennet og sikret pallplass i Kvalfossprinten. Denne 15-åringen vil vi se mer til i årene som kommer.

Sondre Turvoll Fossli

23-åringen fra Hokksund har kjempet seg inn i verdenstoppen i sprintlangrenn. Sist sesong kom hans første seier i verdenscupen, og selv med nyoperert rygg skjer forberedelsene inn mot en ny sesong i regi av landslaget han er en del av.

Kevin Horgmo

Selv om Åmot-gutten for tiden er skadet, er det likevel Kevin unge motocrossførere vil treffe på stevner. 15-åringen sikret 12. plass totalt i EM i fjor og omtales som et stort talenter i denne verdensidretten.

Niklas Didriksen

Vikersundingen har sammen med hesten Stine ridd inn til en rekke sterke resultater det siste året. I mai ble det blant annet seier i det internasjonale stevnet Drammen Sprint tour for 18-åringen – i konkurranse mot 87 andre ekvipasjer.

Kommentarer til denne saken