(Drammens Tidende)

TUNISIA: Bordtennisspilleren Ilka Doval fra Mjøndalen, og som her hjemme spiller for Modum BTK, har nylig vært med på en spennende turnering i Tunisia.

Doval deltok i det arabiske mesterskapet for klubblag, som dette året ble spilt over en uke i Tunisias hovedstad Tunis. Klubber fra den arabiske verden kan være med, men maks to klubber fra hvert land.

De forskjellige klubbene har mulighet til å ha med seg én utlending på laget, og det var her Ilka kom inn i bildet. Hun fikk tilbud om å spille for Kfarchima fra Beirut, Libanon.

Ilka spilte seks kamper og vant fire av dem, så det var klubben fornøyd med. Tapene kom for egypterne som senere vant turneringen og ble arabiske mestre.

– Det var en ny erfaring. Jeg måtte forholde meg til en del uskrevne regler om blant annet hvordan jenter skulle kle seg og befinne seg. Alt var veldig annerledes, sier Doval til Drammens Tidende.

Dette var en lagturnering. Egypt er ledende nasjon både herre- og kvinneklassen i det selskapet, og hører hjemme i øvre sjiktet også i verden generelt. I kvinneklassen deltok lag fra Tunisia, Algerie, Marokko, Kuwait, Egypt, Irak, Libanon, Bahrain, Libya og Qatar.

Neste oppgave for Doval blir nå en ny runde i den svenske eliteserien der hun spiller for Arvika.