(Drammens Tidende)

VIKERSUND: Lørdag kveld var flere politipatruljer samt brannvesenet i Vikersund sentrum.

Drammens Tidendes reporter på stedet meldte om minst sju politipatruljer, og at politiet rundt klokken 19.30 evakuerte biler og folk fra gata.

LES OGSÅ: Fikk beskjed om å komme seg bort fra stedet

Var en uavklart situasjon

I en pressemelding melder nå politiet at de rykket ut til en uavklart situasjon i Vikersund.

– Meldingen til politiet gikk ut på at en person skulle være i besittelse av en gjenstand som potensielt kunne gjøre stor skade, sier politistasjonssjef ved Hønefoss politistasjon Kjell Magne Tvenge.

De opplyser at et større området i Vikersund sentrum ble sperret av i forbindelse med dette.

Politiet fikk raskt avklart situasjonen og det ikke var fare for verken personer eller bygninger. Én person er tatt hånd om av politiet i forbindelse ved situasjonen. Det skal ikke være andre personer involvert, ifølge Tvenge.

– Sør-Øst politidistrikt fikk raskt bistand ressurser fra andre områder i politidistriktet samt de nasjonale bistandsressursene i dette oppdraget, og det gjorde at vi fikk kontroll i løpet av kort tid, sier Tvenge.

Gjennomsøkte bygget

Kjell Magne Tvenge ved Sør-øst politidistrikt forteller til Drammens Tidende at gjerningspersonen ikke skal være en kjenning av politiet.

Politiet skal ha fått melding om en person som var i besittelse av en gjenstand som kunne gjøre stor skade rundt 17.30 lørdag kveld. Ifølge politistasjonssjef Kjell Magne Tvenge begynte de prosessen med å åpne området rundt 19.30.

Sørøst politidistrikt mottok bistandsressurser fra Oslo politidistrikt, men disse har snart reist fra stedet, melder Tvenge i 20-tiden.

– Vi har kontroll på personen, og har fått gjennomsøkt bygget. Situasjonen er nå helt avklart, og vi gjør oss klare til å pakke og dra, sier Tvenge.