Spektakulært i Hokksund

Klare for festival: F.v. Hans Herman Herø, Stein Strand, Simen Andreassen og Knut Håkon Berglia er, sammen med resten av arrangementskomiteen, klare for å lage tidenes 59 grader Nord Hokksund By og Laksefestival.

Klare for festival: F.v. Hans Herman Herø, Stein Strand, Simen Andreassen og Knut Håkon Berglia er, sammen med resten av arrangementskomiteen, klare for å lage tidenes 59 grader Nord Hokksund By og Laksefestival.

Artikkelen er over 5 år gammel

I helgen bryter det løs. Arrangørene tror på spektakulær underholdning i det store slaget om Hokksund.

DEL

59 grader Nord Hokksund By- og Laksefestival  (Eikerbladet) Lørdag står det store slaget om Hokksund. I år med nye og tøffere øvelser.

- Vi har modifisert noen av øvelsene og lagt inn litt nyheter, forteller Stein Strand.

Sammen med Hans Herman Herø, Simen Andreassen, Knut Håkon Berglia og resten av arrangementskomiteen har han jobbet siden januar med å legge alt til rette for en skikkelig festival-fest. Publikum vil blant annet få oppleve sambygdinger som virkelig henger i stroppen.

- Det er den samme øvelsen som brukes i Mesternes Mester, hvor de seks konkurrentene henger fra en stang over bassenget, forteller Strand. Arrangørene har byttet ut rafting med tømmerstokk med en av sommerens heteste nyheter på vannlek-fronten; padleboard.

- Nå skal to stykker padle nedover elva stående på padlebrett, som er oppblåsbare, forteller Stein Strand og humrer godt.

Må svare på spørsmål

For at bykampen ikke bare skal handle om fart og fysikk er det i år lagt inn teoretiske øvelser.

- Før den første øvelsen som er sagingen på rådhusplassen, får lagene utdelt seks ja- eller nei-spørsmål. I utgangspunktet skal spørsmålene være umulige å kunne svare rett på. Det laget som imidlertid klarer flest rette får et fortrinn med å starte sagingen 15 sekunder før, forklarer Strand.

I båthavna er det også lagt inn en øvelse med pilkast, mellom laksesvev og pølsehinderløypa.

- Pilene er spesialbestilt, forteller Strand som også gleder seg til å få på plass en svær kran med 25 meter lang arm og ikke minst en gigantisk storskjerm, slik at alle vil se hva som skjer på nært hold.

Les om bydelenes strategier: Klare for å gi konkurrentene en real kalddusj

Folket får bestemme

Det er Det Store Korslaget som virkelig avgjør hvem bydel som vinner kampen om heder og ære i Hokksund. Også her er det en ny tvist. En folkejury får være med å dele ut poeng.

- I løpet av lørdagen velger vi ut to representanter fra hver bydel. De vil sitte i folkejuryen, og kan gi ut poeng til de andre bydelene. Det laveste er to poeng og det høyeste 12 poeng. Det blir litt Grand Prix-avstemning over det, sier Strand.

Med poengene fra fagjuryen vil dermed bli ganske spennende hvem som til slutt stikker av med pokal og laurbærkrans. De siste årene har bydelen Røren farget Hokksund blå etter å ha dratt seieren i land.

- Her blir ingenting avgjort før i siste sekund, sier arrangørene.

Festivalen starter i kveld torsdag med Allsang på Sanden, og fortsetter fredag med de tøffeste og herligste fra næringslivet i Hokksund. Lørdag er det altså slaget om byen og ikke minst kampen om å få den største laksen på kroken blant fiskerne ute i Drammenselva.

Kommentarer til denne saken