Gå til sidens hovedinnhold

Sp og Venstre i ellevill elbil-krangel

Artikkelen er over 2 år gammel

Venstre og Senterpartiet i tottene på hverandre.

Venstres landsmøte er i full gang.

I sin landsmøtetale sparket Trine Skei Grande flere ganger i retning Senterpartiet (Sp), som i en februar-måling så 16-tallet der Venstre fikk 1,8 prosent.

Skei Grande sa i sin tale at:

– Det å tro at lille Norge skal kunne få en bedre handelsavtale med EU enn dagens EØS-avtale er litt som å tro på julenissen, tannfeen, påskeharen, Ole Brum og ånden i lampa på en og samme gang. Men det er altså Senterpartiets løsning for å bygge landet: Sette bilen på tomgang og stenge grensene.

– Man kan til og med la bilen gå på tomgang, hvis man vil kjenne litt ekstra på rekkeviddeangsten, nå som den er i ferd med å bli bort.

– Får lyst til å sette bilen på tomgang

Skei Grande siktet til et intervju med med Sps næringspolitiker Geir Pollestad i Vårt Land 26. februar:

«Når jeg hører Ola Elvestuen på radioen får jeg lyst til å gå ut og starte bilen på tomgang. Man må gjøre klimapolitikken til noe folk vil være med på. Jeg tror på vitenskap. Jeg tror på klimaendringene. Jeg er bekymra for dem. Man kan bli matt om folk ikke tror på dem fordi de er mot å øke avgiftene. Det er for mange klimaskeptikere, men jeg tror at vi med vår jordnære klimapolitikk kan få flere med på at vi må gjøre noe med det som skjer.»

(Saken fortsetter under Twitter-innlegget)

 

Sp: – Lite pent om oss

Dette får både Sps næringspolitiker Geir Pollestad og Sps parlamentariske leder til å reagere på Twitter:

«Trine Skei Grande og Venstre snakker mye om Sp i landsmøtetalen. Lite pent om oss, for å si det forsiktig. Når hun referer til Geir Pollestads uttalelse om å sette bilen på tomgang, og bruker den mot Sp, så håper jeg hun vet at Geir har el-bil,» skriver Arnstad på Twitter.

(Saken fortsetter under Twitter-innlegget)

 

Pollestad: – Venstre er fornærmet

Nettavisen har snakket med Sps næringspolitiske talsmann, Geir Pollestad.

– Man skulle nesten tro det var Sps landsmøte og ikke Venstres, sier han humoristisk - og fortsetter:

– Jeg er overrasket over at Venstre er fornærmet over det jeg mente som en morsom spissformulering om at klimaminister Ola Elvestuen snakker om klima på en måte som appellerer til få.

Trebarnsfaren sier at hadde han hatt litt bedre tid, skulle han tatt turen til Hell:

– Jeg skulle gjerne tatt med både Trine og Ola på tur i elbilen min, spøker han.

For orden skyld, Pollestad forteller at han bruker elbilen sin 80 prosent av tiden og en 7-seter dieselbil 20 prosent av tiden.

Kommentarer til denne saken