I det første semifinaleheatet  i den klassiske sprinten ble det en duell mellom Petter Northug, Eirik Brandsdal og Sondre Turvoll Fossli fra Hokksund. Alle staket – gikk uten festesmurning. Turvoll Fossli hadde lenge en plass blant de to beste innen rekkevidde, men på slutten kom Northug sterkt og kom seg forbi både Brandsdal og Turvoll Fossli. Hokksund-gutten var ett tiendedel bak Brandsdal på 2. plass. Dessverre ble det heller ingen plass i finalen som «lucky loser», siden det andre semifinaleheatet gikk litt fortere.

– Jeg skulle gjerne vært i finalen, men det var dessverre ikke godt nok. Føler meg i brukbar form, selv om jeg har en del å gå på, sier en litt skuffet Sondre, som ble nummer sju totalt.

Senere vant Brandsdal finalen foran Northug, og Pål Golberg, Gol, ble nummer tre.

Turvoll Fossli måtte sannsynligvis vært på pallen på Beitostølen for å bli tatt ut til verdenscupåpningen i finske Ruka om to uker. Der inngår sprinten i en minitour, og nåløyet er trangere for spesialsprintere som Sondre – selv om han er på landslaget.

Timo André Bakken, Konnerud, er ikke helt klar etter sykdommen (sår hals/bihulebetennelse), og skotselvingen valgte å stå over søndagens sprintåpning på Beito.

Av andre gode lokale resultater i helgen ble Per Kristian Nygård, Vestre Spone, nummer 19 på 15 kilometer fristil lørdag.