Snart selvstendig?

Vinker farvel: Nå er vi snart kommet til et veiskille», skriver Mari Skjellhaugen. Her tar hun og klassekameratene farvel med Rosthaug videregående skole. Petter Eidal (f.v.), Mari Elene Skar, Mari Skjellhaugen og Even Braathen skal alle studere fra høsten.

Vinker farvel: Nå er vi snart kommet til et veiskille», skriver Mari Skjellhaugen. Her tar hun og klassekameratene farvel med Rosthaug videregående skole. Petter Eidal (f.v.), Mari Elene Skar, Mari Skjellhaugen og Even Braathen skal alle studere fra høsten.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Vi kan starte på nytt. Vi har fått mer ansvar og mer frihet. Vi skal nå klare oss selv.

DEL

RosthaugspaltenNå er det kun noen få dager igjen av vår tid på Rosthaug videregående skole. I tre år har vi gått i de samme gangene, slitt med de samme leksene, og ikke minst blitt kjent med hverandre. Men nå er vi snart kommet til et veiskille. Noen av oss har kanskje visst hva vi skulle bli fra vi var 10 år gamle, mens andre fortsatt ikke vet hva de vil. Valget av videregående utdanning var kanskje vanskelig for mange av oss, men valget vi nå står overfor, er enda viktigere. Det er nå vi skal klare oss selv, utforske og finne ut hvem det er vi vil være.

Mer ansvar, mer frihet

Det er dette vi har blitt forberedt på. Både på skolen og ellers har vi blitt stilt overfor situasjoner som vi ikke helt har visst hvordan vi skal takle. Det var det som skulle klargjøre oss for det vi nå kommer til å møte. Opp gjennom årene har vi fått mer og mer ansvar, flere og flere plikter og mer frihet. Alle er blitt myndige, mange har tatt lappen, og vi har kanskje følt at dette er så frie vi kan være. Men dette var kanskje bare begynnelsen? Nå skal vi bo alene, og det er først etter videregående vi får se hva vi virkelig klarer. Hvordan vi takler den virkelige verden og alt det den har å by på.

Vil savne vgs.

Det er rart å tenke på hvor mye livene våre kommer til å forandre seg. Ikke bare skal vi bytte skole, men noen skal kanskje flytte langt, langt bort. Trondheim, Bergen, Oslo eller utlandet er bare noen av valgene. Noen velger kanskje å flytte sammen med noen de allerede kjenner, mens andre vil oppleve noe helt nytt alene. Alle er forskjellige, og valgene våre vil være like ulike. Alle de oppgitte blikkene og klagene over videregående vil vi kanskje få et annerledes syn på når vi er ferdig. Vi kommer sikkert til å savne hvordan det var, og ikke minst hverandre. De fleste av oss har gått i samme klasse i tre år, noen gikk i samme klasse på ungdomsskolen og. De er blitt gode venner som vi nå må si farvel til. Det er på tide å begynne på nytt.

Begynne på nytt

Det er ingen som vet hva vi kommer til å ende opp som, eller hvor vi kommer til å ende. Vi kommer til å få en frihet som vi aldri har hatt før, mange får en sjanse til å begynne helt på nytt, og de fleste må prøve å klare seg selv. Det kommer til å bli vanskelig, og det eneste vi kan gjøre nå, er å gjøre det beste ut av det.