- Drammen skal jeg være med på å starte opp en ressurstjeneste som er omtrent det samme som Modum sin bemanningssentral, sier Jacobsen som har jobbet i Modum kommune i åtte år.

-Jeg stortrives i Modum, men bruker mellom 1,5 og 2 timer i bil hver dag. Jeg har en sønn på ni år og ser frem til litt mer tid med han, sier hun.

Jacobsen syns det blir spennende å være med å bygge opp noe helt fra starten.

- Modum var veldig tidlig ute med å etablere en bemanningssentral og jeg har lært utrolig mye. Uten denne erfaringen hadde jeg aldri turt å si ja til en slik jobb i Drammen, sier Jacobsen.

Kommer til å savne Modum

Jeanette var med å starte bemanningssentralen i Modum for åtte år siden.

- Det har jo blitt litt hjertebarnet mitt dette her og jeg har felt noen tårer etter at jeg bestemte meg, kan hun fortelle.

Men muligheten til igjen være med i en oppstartprosess kunne hun ikke la gå fra seg.

- Denne gangen er det kanskje litt mindre skummelt, enn det var for åtte år siden?

- Alle erfaringer jeg har høstet vil jeg jo ta med meg videre. Selv om Drammen er en mye større kommune så vil nok mye være likt likevel, sier Jacobsen, som starter i sin nye jobb rundt 1. november.

-Jeg er jo ikke helt ferdig med Modum da. Min søster bor på Drolsum, så jeg kommer nok fortsatt til å tilbringe litt tid her, sier hun.

Har måttet trå til når behovet er størst

I perioder med høyt sykefravær, har bemanningslederen selv måttet trå til, og hun har selv tatt vakter både på Frydenberg, Modumheimen og i Hjemmetjenesten.

- Jeg er jo utdannet sykepleier, så da har jeg jo kunnet bidra litt. Under Korona-pandemien var sykefraværet ekstremt høyt. I tillegg måtte Bemanningssentralen sørge for å skaffe folk til vaksinesenteret og teststasjonen. - det var en krevende men også spennende tid, sier Jacobsen.

Det blir nok travle dager i Drammen også. - Det blir hektisk, men også utrolig spennende og nok en gang være med på å bygge opp noe fra starten, avslutter Jeanette Jacobsen.