Raw Air-arrangørene i Vikersund har lagt ut informasjon om transporten på sin nettside. Som vanlig er det ikke fritt fram for å kjøre opp til anlegget og langs Heggenveien når det er skiflygingsrenn.

Fredag kan du imidlertid kjøre til bakken så lenge det er ledige parkeringsplasser. Blir parkeringsplassene fulle, setter arrangøren inn skyttelbusser.

– Vi har mye plass, så vi håper det går bra, men så har vi parkering på Tangen som nødløsning, sier Morten Sundsmoen om trafikkavviklingen på fredag. Sundsmoen har jobben med å koordinere busstrafikken i forbindelse med rennet.

Veien stengt lørdag og søndag

Lørdag og søndag er det skyttelbuss som gjelder. Veien blir da stengt for alle unntatt de som har fått kjøre-/parkeringstillatelse. Bussene begynner å gå klokka halv åtte på morgenen både lørdag og søndag, og de går kontinuerlig hele dagen.

Parkeringen en gratis, men du må bla opp en 50-lapp for bussturen. Retur er gratis.

– Vi henger opp plakater med betalingsinformasjon på bussene, men det er Vipps som gjelder, sier Sundsmoen.

Skyttelbussene går fra Vassbonn (YX Geithus) via Stalsberg gjennom Geithus sentrum og videre til Vikersund stasjon, Tangen og til Vikersundbakken. Bussene stopper på signal på alle bussholdeplasser langs ruta og ved parkeringsplassene til Vikersund Hoppsenter.

Fra Åmot går det busser hver hele og halve time hele dagen.

Følger med på billettsalget

Retur fra bakken går via Vikersund.

– Ved rennslutt lørdag har vi rundt 45 busser tilgjengelig. Etter festen lørdag går det buss hvert kvarter, og vi har samarbeid med vakthold og politi, slik at vi skal få tømt anlegget. Vi følger med på billettsalget for å dimensjonere kapasiteten riktig, sier Sundsmoen.

Fra bussterminalen i Vikersund går det også busser til Drammen og Hønefoss.

Det største spenningsmomentet i år, blir hvordan tilstrømmingen til anlegget vil fordele seg ettersom kvinnehoppingen foregår tidligere på dagen.

– Dette er nytt, og derfor er det litt uforutsigbart hvordan trafikken fordeler seg. Men dette klarer vi, slår Morten Sundsmoen fast.