«Kom, mai, du skjønne, milde» står det i den kjente barnesangteksten, men skal vi tro meteorologene blir iallfall ikke de første maidagene skjønne.

– Det blir ikke kjempefint, det kommer et nedbørsområdet i løpet av torsdag og i første del av fredagen, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Ingrid Bentsen.

Gult farevarsel

I høyden vil nedbøren komme som snø, og Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for mye snø fra i perioder torsdag ettermiddag til fredag formiddag.

Farevarselet gjelder for hele gamle Buskerud i høyden over omtrent 400 meter.

Bentsen sier at det kan bli litt hvitt lenger ned også, men at det ikke vil legge seg på veien.

– Men det kan bli glatt i høyden, så vær forsiktig om du skal ut og kjøre, råder Bentsen.

Meteorologisk institutt opplyser at faren vil øke fra klokken 17 torsdag og er over klokken ti fredag. Farenivåene er delt opp i gult, oransje og rødt. Gult farevarsel er det laveste nivået, som betyr at det forventes mindre konsekvenser. Meteorologisk institutt oppgir at det betyr at de fleste kan gjøre sine daglige gjøremål, men man bør være oppmerksom om man skal ferdes i berørte områder.

Kaldt om natten

Ifølge Bentsen vil det også helgens laveste temperaturer være natt til fredag og fredag formiddag. Skal vi tro meteorologen, så vil temperaturene ligge på et par plussgrader gjennom natten og på formiddagen fredag.

– Utover ettermiddagen vil temperaturene stige, og snøen som er ventet vil smelte fort. På dagen vil temperaturene ligge på cirka ti grader fredag. Temperaturene vil stige jevnt og trutt, og det kan bli opp mot 13 grader lørdag og søndag, forteller hun.

Bentsen sier det ikke vil være store temperaturforskjeller i distriktet, men at det vil bli kaldest i fjellene.

Overskyet og regn

I løpet av fredag formiddag vil nedbøren ta slutt, men meteorologen sier det fortsatt kan komme en og annen byge fredag kveld.

– Gjennom helgen blir det en del skyer og det kan også komme nedbør av og til på lørdag, men det vil ikke være snakk om store mengder, sier Bentsen.

Først over helgen kan det se ut til at været blir på den finere siden.

– Det er et håp om et høytrykk neste uke. Det ser ut til å bli perioder med sol og stort sett oppholdsvær. Foreløpig er det vanskelig å si noe om hvordan temperatur vi vil få, men det vil kunne stige utover neste uke, sier meteorologen.