Gå til sidens hovedinnhold

Sky ble påkjørt og stakk fra dyrlegen. Nå leter Kristin etter den kjære, kjære katten

Katten Sky har en spesiell historie og betyr mye for Kristin Holck fra Åmot. Nå leter hun etter kjæledeggen dag og natt.

Sky er litt over to år. Pusen fikk en røff start på livet, da hun ble født blant søppel på Enger gjenvinningsstasjon i Åmot og skilt fra moren og søsknene sine etter veldig kort tid. Men Kristin Holck fant den lille kattungen og tok den til seg, og etter tre uker bak sofaen ble hun etter hvert et kjært familiemedlem sammen med de to andre kattene i huset.

Rømte fra dyrlegen

Så skjer ulykken. Torsdag i forrige uke har katten forvillet seg ned på den trafikkerte veien gjennom Strandgata i Åmot og blir påkjørt. Kvinnen som kjører bilen, tar med katten til dyrlege på Simostranda. Den er svimeslått og virker litt lammet i bakparten. Men tydelig skremt klarer den å rømme ut av bilen og bli borte da dyrlegen skal ta henne inn til undersøkelse.

Først fredag godt ut på dag får Kristin Holck vite hva som har skjedd med kjæledeggen sin. Hun har kjent på en frykt lenge allerede og er godt i gang med letingen.

– Kattene mine er aldri ute i mer enn noen timer av gangen. Siden jeg ikke hadde sett Sky siden torsdag formiddag, skjønte jeg nesten at noe hadde skjedd, forteller katteeieren ulykkelig.

Hun leter rundt i nærområdet og legger også ut en melding på Facebook med spørsmål om noen har sett katten. Da går det ikke lang tid før noen tar kontakt. Vedkommende har sett en melding der noen etterlyser eieren til en påkjørt katt.

– Det var Sky, sier Kristin Holck med gråtkvalt stemme.

Hun øynet imidlertid håp da hun hørte at katten var kjørt til dyrlege, og selv om den hadde rømt, var den tross alt i live.

Ber om hjelp

– Siden fredag har jeg kjørt rundt og leita dag og natt. Jeg har sikkert vært innom 100 gårder på Simostranda og spurt om de har sett katten min. Jeg har snakket med de som leverer posten på Simostranda. Nå ber jeg så mange som mulig om hjelp. Det er så vondt å tenke på at katten min kanskje ligger et sted og har det vondt. Er hun død, vil jeg også vite det. Da får jeg i hvert fall vite, forteller Holck.

Hun har også sendt ut melding om noen kan stille med en ettersøkshund. Alle muligheter for å finne den kjære katten skal prøves.

– Sky ble et veldig lunt og fint vesen. Hun betyr så mye for meg, sier katteeieren og håper at noen kan hjelpe henne med å finne kjæledeggen.

Om noen finner katten, har Kristin Holck mobil 958 73 864

Kommentarer til denne saken