Foreslpørslene er så mange at dekkskifterne hos YX Geithus har to uker ventetid for å få lagt om fra sommer- til vinterdekk. En av de virkelig heldige var Lene Tveit fra Åmot.

– Tilfeldig vis var det akkurat i dag jeg var satt opp til time. Det er jeg veldig fornøyd med. Også gikk det jo så raskt å legge om. Jeg hadde brukt flere dager, sier hun og ler

Sikkerhet

Hun er hotell-kunde hos YX Geithus, eller mer riktig; dekkene hennes.

– Jeg har ikke veldig mye lagringsplass hjemme. Jeg har heller ikke kunnskaper, hverken om å skifte dekk eller se hvorvidt de varer en sesong til eller ikke. Tidligere har jeg vært avhengig av andre, og at det skal klaffe med når både jeg og dem jobber. Nå får jeg en timeavtale når det passer for meg, og gutta her er kvalifisert for å ta seg av alt annet. Det er sikkerhet, og det er vel verdt å betale noen kroner for, sier Tveit.

For har du dekkene dine på hotell i Geithus, blir de stelt godt med. Og er det behov for to eller fire nye inn mot en sesong, får du beskjed om det også.

Mye å gjøre

Tirsdag morgen lå snøen på veier og gater også i lavlandet i Midtfylket. Det betyr økt trykk hos dekkverkstedet ved YX Geithus.

– Folk forsto alvoret mandag, da de så værmeldinga. Det ble en hektisk dag, hvor vi hadde cirka 60 biler innom og gutta holdt på til nærmere 23 på kvelden, sier Magnus Formodalen, som tar imot telefoner og kunder som renner ned døra til dekkverkstedet.


Selv om de klarte å få lagt om på mange biler mandag, og har presset inn noen ekstra også på sesongens første snøværsdag tirsdag, er det i utgangspunktet kun timeavtaler som gjelder i Geithus.

– Alle andre sender vi hjem, gjerne med en ny time om noen dager eller uker, sier Henrik Formodalen, som står inne i selve verkstedet og skifter dekk.

Som han er inne på; en slik avtale kan det ta tid å få.

– Vi er fullbooket de neste to ukene. Noen få muligheter finnes, men vi er nok et par uker fram i tid før det er plass til mange, sier Magnus.