Skraphandler Hellik Teigen (79) er død

RETTE ELEMENT: Slik vil Hellik Teigen bli husket. En blid mann med et brennende engasjement for hjertebarnet sitt - firmaet med samme navn.

RETTE ELEMENT: Slik vil Hellik Teigen bli husket. En blid mann med et brennende engasjement for hjertebarnet sitt - firmaet med samme navn. Foto:

Døde på sykehus i Sør-Afrika 10. mars.

DEL

(Drammens Tidende) ØVRE EIKER: Hellik Teigen viet livet sitt til å bygge opp firmaet med samme navn, som sønnen Ring Tore Teigen siden 2005 har styrt fra kontoret på Loesmoen. Selv om han på papiret var pensjonist, var han fortsatt jevnlig innom jobben og aktiv i styret.

Det var Hellik Teigens bestefar med samme navn som startet firmaet i Skotselv i 1901. Den gangen gikk han rundt med hest og kjerre og samlet inn skrap. Lite visste han den gangen om at barnebarnet skulle bli en pioner innen skraphandel. Hellik Teigen var først i landet med bilfragmentering i 1977.

I dag er det 110 ansatte i hele konsernet. 60 av dem jobber på Loesmoen og i Lier. Kapital, som hvert år setter sammen listen over Norges 100 rikeste, skrev i fjor at skraphandleren er god for 2,3 milliarder kroner.

Hellik Teigen beskrives som en ualminnelig snill, raus og engasjert mann. Koronasituasjonen gjør at familien foreløpig ikke vet når det blir begravelse.

Artikkeltags