Ja, dette var faktisk et relevant spørsmål å stille en gang i tiden.

Nå er snarere spørsmålet om hvor lang tid det tar før den siste bussavgangen fra Drammen på en lørdagskveld, avgang Kl. 22.19 også vil bli skrevet inn i historiebøkene som et godt minne om at det i 2021 faktisk gikk buss så seint som klokken 22.19, til det grisgrendte strøket som Modum er med sine drøyt 14.000 innbyggere.

Jeg for min del har ikke noe daglig behov for hverken tog eller buss, men av og til hender det jo at man vil ta seg en tur ut i den store verden (f.eks. Drammen) og la bilen stå hjemme og unne seg et par øl eller litt vin etter et kinobesøk, eller en konsert på Union Scene.

Vi har ikke det store behovet til daglig, men vi savner den vissheten om at vi har et valg.

Skal vi ta bilen, eller toget? Eller kanskje bussen?

Man har jo valgmuligheter uansett; man kan kjøre bil, man kan gå, eller man kan jo selvfølgelig leie et hotellrom ... men ikke buss eller tog.

Hva om man hadde valget ...

Jeg vet selvfølgelig ikke hvor mange som vil benytte seg av et togtilbud om det over all forventning kunne vært gjort et forsøk fra øvrighetens side om å faktisk benytte seg av stasjoner som finnes, men jeg tror i all min kanskje naive, men dog noenlunde realistiske tankegang at parkeringen ved Åmot stasjon hadde blitt ganske så velfylt.

Man blir banket inn med oppfordringer om å bruke kollektive transportmidler, men det kan jo bli en smule problematisk når det ikke finnes hverken en buss, eller et tog å ta ...

Jeg har skrevet dette innlegget fordi jeg syntes at Kathy Lie står fram for en sak som er viktig for vår kommunes framtidige infrastruktur, og ikke minst med tanke på at denne vår nå så rolige plass sakte, men sikkert blir innlemmet i en større konstellasjon.

Jeg håper at det budskapet som Kathy Lie står for kan trenge gjennom. Hun har i hvert fall min fulle støtte og jeg håper at alle, selv om det ikke virker så alvorlig nå, skjønner konsekvensen av at om vi blir sittende på gjerdet, ja, da sitter vi der da ...