Skal Høyre og FrP ikke lenger privatisere kommunal virksomhet?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nå har husstandene fått de valgprogrammene til de politiske partiene i Modum. Jeg leser med stigende forundring at Høyre og FrP forsøker å selge seg inn som rene omsorgspartier. Fyord som konkurranseutsetting og privatisering er luket bort. Seiler de nevnte partier under falsk flagg? Det er ikke mer enn et par år sine at de foreslo å konkurranseutsette teknisk sektor. Maskinparken skulle selges ut etterhvert som private overtok. Og de ansatte? Ble ikke ofret en tanke! Dette skulle bli rimeligere, man skulle gjennom dette finansiere opp andre, mer kostnadskrevende tiltak. Tidligere er det fremmet forslag om å konkurranseutsette renholdstjenesten. Slik vi kjenner Høyre og FrP er konkurranseutsetting ideologiske betinget. Offentlig sektor trenger konkurranse sies det, fordi de må ha noe å strekke seg imot. Kommunal drift uten konkurranse er sidrompa og lite effektive. Noe må altså gjøres.
Nå kan man undres over hvorfor kommunepolitikere, som altså er kommunalt ansattes arbeidsgivere, har slikt negativt syn på arbeidsmoralen til sine ansatte. Hviler de på spaden hele tiden? Surfer på nettet? Hva tenkte renholdspersonalet i kommunen når de ble fortalt at de ikke er effektive nok?

Siden de nevnte partier presenterer et striglet program må jeg spørre: Har Høyre og FrP forlatt tanken på å konkurranseutsette deler av Modum virksomheten i kommune? Vil de avstå fra å fremme slike forslag i kommende fireårsperiode? Jeg er sikker på at fagorganisasjonene vil ha svar på dette, og for å være ærlig - ikke bare de.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken