Skal diskutere hvor skoen trykker i Noresund sentrum

LEVENDE SENTRUM: Torsdag skal det være workshop om levende sentrum i Noresund. Arrangementet foregår på Sole Gjestegård.

LEVENDE SENTRUM: Torsdag skal det være workshop om levende sentrum i Noresund. Arrangementet foregår på Sole Gjestegård. Foto:

Krødsherad kommune har fått 2,4 millioner kroner i tilskudd til næringslivet fordi koronakrisen har rammet hardt. Torsdag skal lokale krefter møtes for å se hvordan noen av pengene kan brukes i sentrum.

DEL

Under tittelen «Levende sentrum i Noresund» inviterer Buskerud Næringshage til et arbeidsmøte på Sole gjestegård førstkommende torsdag. Hensikten er å finne fram til gode prosjekter som kan være med på å utvikle handelsnæringa i Noresund sentrum, og skape ny vekst og nye arbeidsplasser – både på kort og lang sikt.

– Den viktigste målgruppa for workshopen er alle som driver med noe eller planlegger å starte opp med virksomhet knyttet til sentrum. Men alle som ønsker å bidra, er hjertelig velkomne, sier Hilde S. Grønhovd i Buskerud Næringshage.

Problemstillingene som skal diskuteres, er blant annet: «Hva er viktigst å ta tak i for at flere skal handle mer i Noresund?» og «Hvor trykker skoen for deg?».

Påmeldingsfrist for arrangementet er mandag 14. september.

Søke på litt av potten på 2,4 millioner

Tanken er at man på slutten av økta har kommet fram til et prosjekt og at man kan søke på noen av de 2,4 millionene som Krødsherad kommune har fått i koronastøtte til næringslivet.

– Jeg regner med at noen av pengene skal brukes på fjellet, som er hardt rammet, men vi ønsker også å se på mulighetene i sentrum, sier Grønhovd.

Hun ønsker ikke å forskuttere noen ideer, men håper snarere at de som er direkte berørt i sentrum, selv vil komme med innspill.

– Men jeg håper vi får til noe der samarbeid er en del av løsningen.

LAGE ET PROSJEKT: Hilde Søraas Grønhovd i Buskerud Næringshage sier at målet med samlingen er å lage et prosjekt som man kan søke penger til fra potten på 2,4 millioner kroner.

LAGE ET PROSJEKT: Hilde Søraas Grønhovd i Buskerud Næringshage sier at målet med samlingen er å lage et prosjekt som man kan søke penger til fra potten på 2,4 millioner kroner. Foto:

Send dine tips og bilder her «

På disse sidene finner du alt stoff om dine hyttedestinasjoner. Sidene er et samarbeid mellom Bygdeposten, Laagendalsposten og Drammens Tidende.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken