(Eikerbladet)

Det mener i alle fall Senterungdommen i Buskerud som har valgt sine ungdomkandidater til Stortinget.

Slår dette til vil han bli tidenes yngste representant på Stortinget. Den rekorden innehar Mette Hanekamhaug (Frp). Hun var 22 år da hun ble valgt inn i 2009.

Tidligere er det kjent at veteran og partikollega Per Olav Lundteigen (67) fra Vestfossen går for sin sjette periode, om velgerne vil et slik.

Bare én

Senterpartiet fra Buskerud har bare én representant på Stortinget i inneværende periode. Hvis de gode meningsmålingene slår til ved valget neste høst kan det kanskje ligge an til flere. Riktignok må 18-åringen fra Bingen regne med konkurranse fra yngre kandidater fra monsterfylket Viken hvis han skal nå opp.

Buskerud Senterungdom valgt hvilke ungdommer de vil ha på stortingsvalglista til Senterpartiet i Buskerud i 2021.

– Vi har valgt tre personer som vi mener er godt egnet til å stå høyt på lista til Senterpartiet i Buskerud. Disse tre er store talenter som kommer til å jobbe for tjenester nær folk i hele Buskerud i mange år framover. Vi har veldig tro på at disse vil gjøre en god jobb særlig for ungdom i Buskerud, sier fylkesleder Nadia Lilleås i en pressemelding.

Vgs-elev

Sigurd Herlung Sønju er fra Bingen i Øvre Eiker. Han går på studiespesialiserende på Buskerud videregående i Åmot og er politisk nestleder i Buskerud Senterungdom. Hans hjertesak er å gi like muligheter for alle uavhengig av bosted og en mer praktisk skole.

De to andre kandidatene fra de mer ungdommelige politikerne med et firkløver i hjertet er Kaja Flesjø Kværner (21) fra Lier og Sigrid Lien Sagabråten (24) fra Nesbyen.