Gå til sidens hovedinnhold

Sigdals egen ledestjerne i krisetiden

Artikkelen er over 1 år gammel

Sigdal kommune fortsetter sine videopodcaster, og den ferske av dem setter fokus på å spre glede inn mot en annerledes påske.

Påsen 2020 blir ikke som normalt. Sigdal får ikke besøk av hytteturister i tusentall, besteforeldre får i svært liten grad besøke sine barnebarn og familier samles ikke som normalt.

– Vi i kriseledelsen begynte derfor å snakke om hva vi kan gjøre for innbyggerne inn mot påske, for å vise at vi tenker på hverandre, sier Hilde Teksle Gundersen i Sigdal kommune.

Hun tok derfor kontakt med kunstner Anne Ingeborg Biringvad, som jobber ved Sigdal ungdomsskole, og sammen har de utviklet ideen om stjerner.

– Tanken er å henge dem på Sigdalsheimen og eldresentre. I tillegg oppfordrer vi folk til å henge dem i et tre utenfor hos besteforeldre eller andre de tenker på, sier hun.

Alt du trenger for å lage den nye «Sigdalstjerna» er seks kvister, og deretter kan du pynte som du selv måtte ønske.

Les også

Satser på videopodcast for å nå ut til enda flere innbyggere

Positiv formutvikling

Også kommuneoverlege Beate Smetbak har igjen vært med på videopodcast, og kan fortelle om positiv formutvikling på de tre som har vært koronasmittet i kommunen.

– Alle har jo vært på hytter i fjellet, for å isoleres. Den ene har reist hjem og de to andre er i såpass god form at jeg regner med de kan reise hjem til påske, sier hun.

Hun snakker også litt om situasjonen i nabokommunen Modum, hvor det nå er seks bekreftede smittetilfeller.

– Dette er forventede tall i forhold til alle prognoser. Så har vi veldig god kontroll på situasjonen, og for Sigdal og Krødsherad er det ingen kjente smittekilder i kommunene i dag. I Modum er det litt mer usikkerhet, men også her har fire av seks blitt smittet i utlandet og følgelig satt direkte i hjemmekarantene, et tiltak fra regjeringen som ser ut til å fungere godt, sier Smetbak.

SE OGSÅ: Slik takler skolene i Sigdal koronakrisen

Kommentarer til denne saken