Sigdals egen ledestjerne i krisetiden

Sigdal kommune fortsetter sine videopodcaster, og den ferske av dem setter fokus på å spre glede inn mot en annerledes påske.

DEL

Påsen 2020 blir ikke som normalt. Sigdal får ikke besøk av hytteturister i tusentall, besteforeldre får i svært liten grad besøke sine barnebarn og familier samles ikke som normalt.

– Vi i kriseledelsen begynte derfor å snakke om hva vi kan gjøre for innbyggerne inn mot påske, for å vise at vi tenker på hverandre, sier Hilde Teksle Gundersen i Sigdal kommune.

Hun tok derfor kontakt med kunstner Anne Ingeborg Biringvad, som jobber ved Sigdal ungdomsskole, og sammen har de utviklet ideen om stjerner.

– Tanken er å henge dem på Sigdalsheimen og eldresentre. I tillegg oppfordrer vi folk til å henge dem i et tre utenfor hos besteforeldre eller andre de tenker på, sier hun.

Alt du trenger for å lage den nye «Sigdalstjerna» er seks kvister, og deretter kan du pynte som du selv måtte ønske.

Positiv formutvikling

Også kommuneoverlege Beate Smetbak har igjen vært med på videopodcast, og kan fortelle om positiv formutvikling på de tre som har vært koronasmittet i kommunen.

– Alle har jo vært på hytter i fjellet, for å isoleres. Den ene har reist hjem og de to andre er i såpass god form at jeg regner med de kan reise hjem til påske, sier hun.

Hun snakker også litt om situasjonen i nabokommunen Modum, hvor det nå er seks bekreftede smittetilfeller.

– Dette er forventede tall i forhold til alle prognoser. Så har vi veldig god kontroll på situasjonen, og for Sigdal og Krødsherad er det ingen kjente smittekilder i kommunene i dag. I Modum er det litt mer usikkerhet, men også her har fire av seks blitt smittet i utlandet og følgelig satt direkte i hjemmekarantene, et tiltak fra regjeringen som ser ut til å fungere godt, sier Smetbak.

SE OGSÅ: Slik takler skolene i Sigdal koronakrisen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken