Vil ha Madonna

Sigrid Kvisle og styret for Trillemarka lanserte planene om en Madonna-statue i Trillemarka for over et år siden. Nå skal formannskapet ta stilling til om de ønsker statuen.

Sigrid Kvisle og styret for Trillemarka lanserte planene om en Madonna-statue i Trillemarka for over et år siden. Nå skal formannskapet ta stilling til om de ønsker statuen. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Rådmannen i Sigdal anbefaler formannskapet å si ja til Madonna-statue i Trillemarka.

DEL

SIGDAL: Rådmannen i Sigdal anbefaler formannskapet å si ja til Madonna-statue i Trillemarka. Sier politikerne ja, kan statuen stå ferdig i høst.

Da Anne Margrethe Bugge ga bort Trillemarka til Sigdal kommune for nærmere 20 år siden, hengte det ved en klausul om at kommunen skulle sette opp en Madonna-statue.

Kommunen har så langt ikke innfridd fru Bugges ønske, men nå fremmer rådmannen en sak om at kommunen stiller seg positive og bevilger de nødvendige midlene.

Utenfor vernet

Styret for Trillemarka har lenge hatt intensjon om å sette opp statue.

I mars i fjor ble utkastet til en statue presentert, og styret for Trillemarka søkte om å få plassere den i området der fru Bugge ønsket.

Imidlertid var svaret fra Direktoratet negativt, området lå innenfor vernet areal og var dermed uakseptabelt.

Nå har styret for Trillemarka jobbet fram et alternativ som gjør at statuen blir stående utenfor vernet areal.

Ferdig i høst?

Det tiltenkte stedet er ved Bjønnskårsnatten, en åsrygg uten skog vest for Skårlangseter. Området ligger vest for Grønhovdstraktene i Nedre Eggedal.

I orienteringen fra styret for Trillemarka går det fram at statuen kan stå ferdig til høsten. Det er billedhugger Turid Angell Eng som skal lage statuen, den lages i naturlig størrelse og støpes i bronse.

Etter planen skal statuen fraktes med helikopter og plasseres på en granittsokkel. De totale kostnadene er beregnet til 347 000 kroner, og rådmannen anbefaler formannskapet å si ja til bevilgningen.

Artikkeltags