Gå til sidens hovedinnhold

Skiltet vil bli endret

Artikkelen er over 9 år gammel

Statens Vegvesen er informert om reaksjonen fra interpellanten. De vil bytte skiltet «SKULE» med «SKOLE», og beklager det inntrufne, skriver ordfører Kari Ask i kommentarfeltet. Hva mener du om «skiltspråket»? Viktig eller flåsete diskusjon?

En gal vokal kan skape mye diskusjon, særlig når saken løftes opp på den politiske agenda.

Interpellasjon

Venstres Rune Nikolaisen har registrert at det er satt opp nye fareskilt ved Nerstad skole, dette for å markere at det er skole.

MEN det står SKULE og ikke SKOLE. Altså en nynorsk tekst.

Dette syntes Nikolaisen var så alvorlig at han reiste saken i en interpellasjon i kommunestyremøtet.

Og møtte dermed en viss motbør fra ordføreren som mente saken var så liten at den kanskje hørte hjemme i andre fora enn interpellasjon.

Skal rette opp feilen

Det igjen fikk både Venstres og andre representanter til å forsvare demokratiets soleklare rett til å legge fram "selv små saker" fra kommunestyresalens talerstol.

Og saken har også blitt flittig kommentert på facebook. Der har innbarka sigdølinger forsvart nynorskbruken. Med sigdalsdialekt uttales ordet skule, så da passer skiltene godt, mener noen.

Og skiltet finnes såvisst ikke bare ved Nerstad. Også i Eggedal er det tilsvarende.

Men når saken fremmes i formelle former i offisielle fora, så ble resultatet at vegvesenet skal kontaktes for å rette opp den grove feilen.

Og med så delte meninger om et ord, så er det naturlig at det skules til flere sider for å se om veien/vegen er klar til å fortsette med de virkelige tunge politiske sakene.

    Les Nikolaisens interpellasjon og ordførerens svar i kommentarfeltet nedenfor!