Samme valgdeltakelse som resten av Sigdal

Sigdals 16- og 17-åringer kunne følge valgsendingene fra sin egen valgvake i ungdomshuset i Prestfoss, og endte med samme valgdeltakelse som befolkningen forøvrig.

Sigdals 16- og 17-åringer kunne følge valgsendingene fra sin egen valgvake i ungdomshuset i Prestfoss, og endte med samme valgdeltakelse som befolkningen forøvrig. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

62 prosent av 16- og 17-åringene gikk til stemmeurnene.

DEL

SIGDAL: Det ser ut som det er hovedsakelig 16-åringene som har benyttet seg av stemmeretten ved kommunestyrevalget i Sigdal.

Og det er nettopp 16-åringene, som skoleåret 2010/11 var elever ved 10. trinn ved Sigdal ungdomsskole, som det siste året har deltatt i forberedelse til valget i samarbeid med ungdomsskolen. 16-åringene har fått grundig innføring i hvordan demokratiet fungerer. Dette har vært tema på skolen, de har vært til stede på kommunestyremøter og deltatt i debatter gjennom blogger og spørsmål til innbyggernes spørretime i kommunestyret.

- Dette viser at interesse for valget og ”politisk modenhet” ikke er noe som kommer av seg selv, men at det er noe som kan utvikles, uttaler ordfører Kari Ask

Sigdal kommune har som en av 20 forsøkskommuner i landet, deltatt i forsøket med nedsatt stemmerettsalder ved kommunestyrevalget 2011.

Opptellingen etter valget viser at i aldersgruppen 16 - 17 år i Sigdal var det 57 av 92 som stemte ved kommunestyrevalget. Dette tilsvarer en valgdeltakelse på 62 %, som er likt med valgdeltakelsen i kommunen for øvrig.

Artikkeltags