Budsjettbombe i Sigdal

Jens Sveaass, rådmann,Tine Norman, ordfører, Sigdal kommune

Jens Sveaass, rådmann,Tine Norman, ordfører, Sigdal kommune Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Se hvem som sprakk og hvilken «underdog» som fikk gjennomslag for mange av sine budsjettforslag.

DEL

Venstre framstår som den politiske seierherren i budsjettavstemmingen i Sigdal. Selv om partiets alternative budsjett ble nedstemt, fikk 11 av i alt 14 budsjettpunkter fra Venstre likevel flertall. Tre av disse ble vedtatt fordi Senterpartiets gruppe sprakk under fredagens kommunestyre.

- Dette er en budsjettbombe. Det er nesten som en ny tidsregning, sier en fornøyd Runolv Stegane, som leder Venstres gruppe.

Han var totalt uforberedt på at noen av Senterpartiets representanter ville komme til å støtte Venstres forslag.

- Det kom helt uventet.

Eiendomsskatt fases ut

Blant annet ble det vedtatt med 12 mot ni stemmer at eiendomsskatten skal vurderes fortløpende med tanke på utfasing i løpet av valgperioden.

Det skal også foretas en kritisk gjennomgang av hele kommunens drift i første halvår 2016. I dette arbeidet brukes ekstern veileder, og det skal foretas tilsvarende arbeid i andre sektorer som det Agenda Kaupang har gjennomført i helse- og sosialetaten. Dette ble vedtatt hårfint med 11 mot 10 stemmer.

Redusert hytterenovasjon

Det skal også legges fram sak som vurderer muligheten for å gi fastboende med hytte i egen kommune redusert renovasjonsavgift.

- Dette har jeg aldri opplevd i mine 30 år i sigdalspolitikken. Det nytter å legge inn arbeid med budsjett, konkuderer Stegane.

Innenfor valgprogrammet

En av dem som stemte for noen av Venstres forslag og var med på å sikre flertall, var Svein Jakob Hollerud (Sp).

- I Senterpartiet er vi fristilt på alt, og de punktene jeg stemte for er innenfor valgprogrammet vårt. Men det kan nok hende det kom som overraskelse på noen i gruppa, for vi rakk ikke å diskutere disse punktene så grundig på forhånd, sier Hollerud, som representerte Venstre i forrige periode.

- Jeg har ingen problemer med å stemme for forslag som handler om å vurdere ting. Det er sjelden farlig, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken