Gå til sidens hovedinnhold

Sigdal har akkurat passert 5000 hytter. Kan det hjelpe hvis det blir 6000?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En kunne jo tro at Sigdals flertallsstyre ville bruke sin visdom og makt på en nødvendig satsing. Men nei, det tar vi seinere. Den som følger litt ekstra med, og ser og hører på kommuneoverføringen (når det fungerer da) hører en og annen litt frisk og antakeligvis opprørsk posisjons-stemme, men stemmene stilner raskt. Sikkert piska på plass.

Nå har vi bikka 5000 hytter og kommuneøkonomien er dårligere enn på lenge. Kan det hjelpe å få 6000 hytter? Mulig, men vi trenger nok også innbyggere og ny næring om vi skal opprettholde Sigdal som kommune. Det veit vi vel alle?

Man kan nok ikke regne med at administrasjonen skal gå i bresjen for den store satsinga. I tider da økonomien er stram vil nok direktøren sørge for det han mener er fornuftig drift. Men det er vel da politikerne skal gå inn å gjøre vedtak som får ting til å skje. Vedtak skal vel utføres, og det er gjort vedtak for utvikling og da særlig boligutvikling i nedre del av bygda. Men handlingsrommet er visst slik at direktøren kan velge hva som er viktige vedtak og når vedtak utføres. Dette er helt greit for posisjonen.

Så det er ikke tomt for viktige vedtatte oppgaver? Nei da, nok til alle, men jammen kjøres det i gang en ny kommuneplan og det startes med samfunnsdelen. Jeg minner om at kommuneplanen for Eggedal, Tempelseter og Djupsjøen fortsatt ikke er endelig.

Samfunnsdelen krever stor involvering fra innbyggerne. Vi er i en pandemi og livet har stått litt på vent, så jeg mener tiden ikke er inne for oppstart. Når posisjonen allikevel vil starte opp hadde Bygdelista noen endringsforslag til planprogrammet som i hvert fall kunne knyttet bærekraftsmålene tettere på Sigdal og landbruket, og strategien hadde vært klarere og mer satsende.

Posisjonen mente det var veldig gode forslag, men administrasjonens arbeid var glimrende, og det er det jo ingenting som slår. Minner veldig om budsjettbehandlingen. Der var også administrasjonens arbeid glimrende. Er vel litt ekkelt å pirke på administrasjonen kanskje? Det blir liksom så dårlig stemning. Kan være litt uklart hvem som er politisk posisjon og hvem som er administrasjon om dagen. Dette blir det nesten uhyggelig spennende å følge med på når vi nå skal spare inn minst 15 mill. på drifta.

Når det gjelder involvering så anbefaler jeg å lese planprogrammet av mange grunner, men et ord dukker opp og det er gjestebud. Det hadde jeg ikke hørt siden Babette. Jeg har funnet ut at jeg har holdt mange gjestebud og de har stort sett vært vellykket, kanskje av den grunn av at vi har vært litt forsiktig med å prate politikk. Men jeg skal gi det en sjanse, for tradisjonelt gjestebud var heftige saker og er det noe som er sikkert, er det at flere av historiens største ideer, kunstverk og musikk er skapt i en salig rus, men dette kan vippe begge veier.

Angående rus, så lurer jeg på om det som henger igjen i gruppemøte-rommet i posisjonen er gjenklangen av «glimrende», og en bedøvende og forførende piperøyk fra Høyres kant.

Det var vel Senterpartiet som vant valget i Sigdal? 51,8 prosent? Det er jo flertall! Hvorfor er da Høyre så dominerende? Det burde Senterparti-velgeren og Trygve være skuffet over. Ingen tvil om at Høyre gjorde et glimrende valg!

Kommentarer til denne saken