Gå til sidens hovedinnhold

- Sigdal bør også har Sommergøy for barn og unge

Runolv Stegane (Bygdelista) har sendt et spørsmål til ordfører Tine Norman i forkant av torsdagens kommunestyremøte, om ikke Sigdal bør gjøre som Krødsherad og Modum og innføre Sommergøy for barn og unge.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

- Våre nabokommuner, Krødsherad og Modum, har satt i gang med et svært positivt tiltak for barn og unge: Sommergøy. Dette er et tiltak der barn i skolealder får tilbud om ei organisert aktivitetsuke i sommerferien, for eksempel ulike aktiviteter på idrettsbaner, bading, turer i skog og fjell og utflukt til et spesielt aktivitetssted. Modum har i år Sommergøy i uke 25, 26 og 32, mens Krødsherad tilbyr alle en tilsvarende uke fra 9. august.

Kommunen mottar ganske mye penger fra staten som kompensasjon for Korona-nedstenging. Barn og ungdom skal prioriteres. Nå bør vi gjøre noe positivt for den gruppa som kanskje har vært mest ramma av Korona-tiltakene.

I ei tid der svært mye har vært «nedstengt» for barn og unge, ville det ha vært bra om kommunen kunne tilby ei aktivitetsuke i august, før skolestart.

Vil ordføreren ta initiativ og raskt sette i gang arbeid for å få til et tilsvarende opplegg i Sigdal?

Kommentarer til denne saken