Shetlandsponni på rømmen: Har noen sett Mim?

MIM: Ponnien er helt sort og 94 centimeter høy. Hun har vært savnet fra Kløftefoss siden mandag kveld.

MIM: Ponnien er helt sort og 94 centimeter høy. Hun har vært savnet fra Kløftefoss siden mandag kveld. Foto:

Lille Mim stakk fra sitt nye hjem på Kløftefoss halv ti mandag kveld. Eieren leiter fortsatt fortvilet etter shetlandsponnien.

DEL

– Hun hadde akkurat kommet til oss – hun hadde bare vært hos oss i 25 minutter. Først rømte hun fra paddocken og deretter løp hun ut fra tomta og i retning Krøderen. Deretter har hun snudd og løpt andre veien, forteller den fortvilede eieren Tuva Bjørkli.

Hun var til stede da det skjedde, og fulgte etter ponnien, men mistet henne av syne. De siste døgnene har de lett seint og tidlig med bil og sporhund. Politiet er også varslet om forsvinningen.

Mim måler bare 94 centimeter og er helt sort.

Er litt sky

Hun er sist observert ikke langt fra riksvegen, inne i skogen langs Krøderbanen, rundt klokka ett natt til 12. mai.

– Hun er noe folkesky, så det er nok ikke noen vits i å prøve å fange henne. Hun kommer bare til å løpe unna. Eneste alternativ må være hvis man får gjetet henne inn i en innhegning. Hvis noen ser henne, er det beste å varsle meg på telefon 476 17 799 eller samboeren min på 930 18 258, eller ringe politiet.

I utgangspunktet kan hun være hvor som helst i området, men Tuva mener det er mest sannsynlig at hun har vandret i retning sitt tidligere hjem.

– Ut fra hestens natur og hvordan hun tenker, tror jeg hun er på vei over mot Snarum og Drolsum. Hun har dessuten gått på sommerbeite i Holleia tidligere.

Artikkeltags