(Eikerbladet)

Enkelte forretninger får imidlertid holde dørene åpne:

– Det er dyrebutikker, utsalgssteder for dyrefor og andre nødvendighetsartikler for kjæledyr og husdyr, det er salgsvirksomheter til landbruk og dyreproduksjon, det er lager- og grossiststeder som selger til håndverksvirksomheter, det er optikere. Og så har Helsedirektoratet og FHI anbefalt at Vinmonopolet kan åpne igjen i disse ti kommunene, sa helseminister Bent Høie under pressekonferansen søndag kveld.

Økt kundetilstrømning

I løpet av helgen så vi konsekvensene av at Vinmonopolet stengte 45 butikker i ni kommuner. Flere dro til andre kommuner, og det oppsto også flere hundre meter polkø på blant annet Bekkestua i Bærum. Derfor har Helsedirektoratet og FHI anbefalt at Vinmonopolet kan åpne igjen i disse kommunene, og at de får holde dørene åpne i Drammen.

Senterleder ved Eiker Senter, Gry Harbu, er nå forberedt på at flere kan finne på å dra fra Drammen til Øvre Eiker for å handle fordi både Gulskogen senter og Buskerud Storsenter må holde stengt.

– Vi er forberedt på at det kan skje, og vil følge ekstra med på dette framover, sier Harbu til Eikerbladet.

I Øvre Eiker vurderer kommuneoverlegen smittemiljøet som oversiktlig, og de nye tiltakene gjelder kun i de 15 kommunene i randsonen til Nordre Follo, som har et smitteutbrudd av det muterte viruset.

Tiltakene i de 15 randsonekommunene varer fra midnatt natt til 25. januar til og med 31. januar 2021.

LES OGSÅ: Opphever lokal forskrift i Øvre Eiker

Ekstra tiltak

Harbu er også forberedt på å iverksette flere tiltak:

– Vi har kundetellere på alle inngangene. Skulle det bli behov har vi anledning til å iverksette ekstra tiltak, på relativt kort varsel. Inntil videre avholdes de smitteverntiltakene som allerede har vært praktisert en god stund, sier Harbu og ber kundene forsette å bruke håndsprit, munnbind og holde avstand fra hverandre.

– Sett dere inn i antallbegrensningen som gjelder i den eller de butikkene du skal oppsøke, og respekter dem – slik at det ikke blir for mange inne i butikken. For øvrig ønsker vi alle velkommen til en trygg handel, sier senterlederen.