Den som kjøper eiendommen som ligger i Snårsveien i området ved Råmanset, midt mellom Haglebu og Eggedal sentrum, får 11 ferdig regulerte hyttetomter, 233 mål produktiv skog og 310 mål vernet skog med på kjøpet.

– Dette er i utgangspunktet en jakt- og skogseiendom bestående av to teiger, hvor hyttefeltet i den ene teigen ligger i skrånet fjellterrenget litt øst for Nordbygda. Feltet strekker seg fra cirka 740 og opp til 780 meter over havet, med sørvestvendt beliggenhet. Dermed har tomtene har gode solforhold og bra utsyn, frister eiendomsmegler Lars-Ole Frøland hos Landkreditt Eiendom AS

Kjøperen får i tillegg med en allerede bortbygslet tomt på eiendommen.

Mange interessenter

– Kun 2,5 millioner kroner for en så stor eiendom, med 11 hyttetomter?

– Det er en god pris, og jeg har allerede 20–25 interessenter på blokka. Jeg tror derfor at eiendommen vil bli solgt fort, smiler Frøland.

Fristen for å legge inn bud på eiendommen går ut 18. mai.

– Jeg forventer ikke noe på forhånd, men det blir spennende å se hva eiendommen til slutt blir solgt for, sier Frøland.

Dagens eiere har familiær tilknytning Eggedal, men bor selv ikke i området. Det er årsaken til at de ønsker å kvitte seg med familieeiendommen.

Infrastruktur må tilrettelegges

– Det er allerede opparbeidet vei forbi området og det er også lagt fram strøm i nærheten, men det må legges til rette for vann og avløp før tomtene kan bebygges. I tillegg må det lages målebrev på tomtene før de kan legges ut for salg, sier megleren.


Jaktrett

Eiendommen har jaktrett på småvilt, samt at den også er del av et større elgvald.

– Det er ingen automatikk i at den nye eieren får delta i elgjakten, for det er opp til jaktlaget å bestemme. Men den som kjøper eiendommen vil uansett få en kompensasjon, enten i form av penger eller elgkjøtt, avslutter Frøland.