Publisert første gang 24. 12. 2019: Til tross for at de tre 5-åringene både nevner julenissen, pakker og julemat på spørsmålet om hva som er det beste med tiden vi er inne i er det noe annet som kommer opp flest ganger og beskrives som en av de viktigste tingene å huske på i jula.

– Det viktigste er jo å pynte til jul. Det var en hel bygd som glemte at det var jul og da fikk dem ikke pynta noe, forteller Helmer Fosnæs (5) måpende. Det er tydelig at han har sett filmen «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glemte at det var jul».

Har pyntet i vinduene med rådyr og mus

Glemt å pynte har i alle fall ikke trekløveret.

– Nei, det har i hvertfall ikke jeg. Jeg har pyntet i vinduskarmen min med rådyr og en elgokse med bjelle på, også en sånn lysestake, forteller Helmer fornøyd. Før Mia skyter inn at også hun har pyntet i vinduet, men med mus. De to guttene flirer og spør om musa er levende, men det kan Mia avkrefte.

– Jeg tror ikke en levende mus hadde sittet stille i vinduet et helt år, gliser Sander.

– De stresser litt

Men det er ikke bare på hjemmebane de har gjort seg klare til juleaften også i barnehagen er det pyntet. Juletrærne både inne og ute på lekeplassen står klare med lys og juledekorasjoner.

– Se her, smiler Helmer og peker på treet ute før han viser det røde hjertet med dagens dato som henger på en gren.

– Vi henger opp et nytt hjerte hver dag for å telle ned, forteller han. Og det er jammen bra at barna har hjulpet de voksne både med å holde orden på datoene og med resten av forberedelsene. De tre er nemlig skjønt enige i at voksne har det litt travelt før jul.

– De pynter, vasker og stresser litt, forklarer de.

Ga nissen gave

Pynting er riktignok ikke det eneste de har gjort i barnehagen for å få ventetiden til å gå. Helmer, Sander og Mia har nemlig både besøkt julenissen og hatt julebord i barnehagen.

– Nissen sa god jul til alle, men det var vi som ga nissen en gave. Vi ga han både grøt og godteri. Han elsker godteri. Det sa han, forteller Fosnæs.