30.000 reisende rammes av togkaos denne uka

tog Drammen stasjon

tog Drammen stasjon Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Titusenvis av reisende må belage seg på buss for tog når arbeidet med Follobanen stenger all togtrafikk øst- og nordover fra Oslo S mandag til søndag denne uka.

DEL

(Drammens Tidende) – Det er færre som reiser nå enn normalt, derfor er dette et godt tidspunkt å stenge jernbanen på, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til NTB sist fredag.

Innstillingene gjelder Gjøvikbanen, Østfoldbanen og Gardermobanen fra mandag til og med søndag. Det er derfor satt opp 300 busser for tog mellom Oslo Sentralstasjon, Grefsen, Bryn, Lillestrøm og Ski.

Rammer også flytoget

Dette vil også ramme reisende med flytoget. På flytogets hjemmesider varsles det om planlagt vedlikehold vest for Oslo S i perioden 1. til 7. august.

– Flytoget setter derfor opp alternativ transport mellom Drammen og Lillestrøm. Mellom Lillestrøm og Oslo Lufthavn, går Flytoget som normalt. Vær obs på at det også settes opp ekstra buss 20 minutter før første avgang på morgenen, melder de.

Norges største samferdselsprosjektet

Follobaneprosjektet er det største samferdselsprosjektet i Norge så langt. En viktig del av prosjektet er byggingen av landets hittil lengste jernbanetunnel på 20 kilometer.

Follobanen omfatter blant annet nytt dobbeltspor mellom Oslo S og kollektivknutepunktet Ski, omfattende arbeider på Oslo S og bygging av ny Ski stasjon.

Hovedarbeidene med prosjektet startet allerede i fjor, men først i 2021 skal Follobanen stå ferdig.

Det blir også flere innstillinger både i år og til neste år, særlig på Østfoldbanen. Banen blir stengt i 36 timer lørdag 24. og søndag 25. september, og helgen 29. til 30. oktober i 36 timer. Den 1. oktober stenger Oslo S i 10 timer i løpet av natten.

Neste år vil det også bli innstillinger i påsken og i sommerferien. Omfang og tidspunkt er ennå ikke klart, opplyser Jernbaneverket.

Foto:

Artikkeltags