Ryberg: – Den største kommunegaven i Buskerud noensinne

ENORME VERDIER: - Dette er den største kommunegaven i Buskerud noensinne, sier fylkesordfører Roger Ryberg i Buskerud fylkeskommune. Basert på siste verdianslag er gavens reelle verdi i størrelsesorden 5 milliarder kroner.

ENORME VERDIER: - Dette er den største kommunegaven i Buskerud noensinne, sier fylkesordfører Roger Ryberg i Buskerud fylkeskommune. Basert på siste verdianslag er gavens reelle verdi i størrelsesorden 5 milliarder kroner. Foto:

Fra 1. januar 2020 overtar kommunene i Buskerud eierskapet i Vardar AS fra Buskerud fylkeskommune.

DEL

(Røyken og Hurums Avis) 9. desember var det ekstraordinær generalforsamling i Vardar AS fylkeshuset i Drammen. Der ble det vedtatt nye vedtekter for selskapet og en ny valgkomité, gjeldende fra 1. januar 2020.

Nye vedtekter er tilpasset nytt eierskap ved kommunene i Buskerud. Den største reelle endringen er ny paragraf 8: «Selskapets aksjer kan bare eies av norske kommuner, norske fylkeskommuner, den norske stat eller foretak eiet og kontrollert 100 prosent av disse.»

Fra 1. januar 2020 overtar som tidligere nevnt kommunene i Buskerud eierskapet i Vardar AS fra Buskerud fylkeskommune.

Les også: Rekordutbytte etter salg av vindkraftverk: - 740 millioner kroner, jeg har aldri hørt om tilsvarende

Verdifull gave

– Dagens ekstraordinære generalforsamling markerer fylkeskommunens siste formelle behandling av aksjonæroverdragelsen til kommunene, som har sitt utspring i aksjonæravtalen fra 2005. Dette er den største kommunegaven i Buskerud noensinne, sier fylkesordfører Roger Ryberg i Buskerud fylkeskommune.

Basert på siste verdianslag er gavens reelle verdi i størrelsesorden 5 milliarder kroner.

– Intensjonen med gaven er at de verdier befolkningen i Buskerud har bygget opp gjennom historisk kjøp av kraft, skal komme innbyggerne til gode, fortsetter Ryberg.

– Jeg er sikker på at kommunene vil ta godt vare på de enorme verdiene som ligger i Vardar og Glitre Energi, avslutter Ryberg.

Vardar AS eier 50 prosent av Glitre Energi.

Les også: Kan bli en million gave

Ny komitee

Under mandagens møte ble det også valgt ny valgkomiteene for selskapet:

Ordfører i Drammen kommune, Monica Myrvold Berg

Ordfører i Kongsberg kommune, Kari Anne Sand

· Ordfører i Asker kommune, Lene Conradi

Varaordfører i Ringerike kommune, Dag Erik Henaug

Ordfører i Gol kommune, Heidi Granli

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken