En offentlig skittentøysvask

Diskuterer: Emma Rydgren (t.h.) har satt seg inn i det amerikanske presidentvalget, og her diskuterer hun med Synne Marie Aamodt (t.v.) og Malin Myklebost.

Diskuterer: Emma Rydgren (t.h.) har satt seg inn i det amerikanske presidentvalget, og her diskuterer hun med Synne Marie Aamodt (t.v.) og Malin Myklebost.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerPresidentvalget nærmer seg med stormskritt. Mange er bekymret, både amerikanere og store deler av verdensbefolkningen, men hva blir utfallet 8. november?

Verre og verre

Den siste tiden har vært turbulent for både Donald Trump og Hillary Clinton. Avsløringer på avsløringer har kommet fram, den ene verre enn den andre. Folk blir mer og mer forskrekket, for det virker nesten som om det ikke kan bli verre, men media overrasker både oss og seg selv. Masseavsløringer har kommet i de fleste amerikanske medier.

Alle prøver å grave fram de negative tingene som presidentkandidatene har gjort gjennom livet. Det er ikke nok å skrive stygt om presidentkandidaten, de tar også fram det dumme ektefellene deres har gjort gjennom årene. Hillary har blitt beskyldt for å ha vært voldelig mot kvinner som Bill Clinton har vært sammen med.

Motsigelser

Donald Trump har kommet med mange overraskende utsagn, men når han blir spurt om hvorfor han sa dette, motsier han seg selv. Blir han utspurt om et av hans mest drøye utsagn, eller om en av avsløringene, avfeier han det bare, eller så prøver han å flytte fokuset over på noe annet, ofte IS.

Hillary Clinton har fått flere store avsløringer om seg selv, enn ukloke utsagn. Epostskandalen fra da hun var USAs utenriksminister, er det som har blitt tatt opp oftest. Hun ble etterforsket av FBI midt under valgkampen, nettopp på grunn av epostskandalen. Donald Trump inviterte til og med russerne til å hacke det demokratiske partiets server for å finne noe annet kritikkverdig Hillary, eller andre i partiet knyttet til henne, hadde gjort.

Krangling og nekting

Valget i USA er veldig personlig. Folk krangler om alt som blir sagt, og har alltid stikk å komme med mot de som ikke mener det samme som dem.

De som stemmer på Donald Trump, har veldig sterke meninger som støtter han, og blir fornærmet når noen sier noe negativt om han.

Et annet stort tema, er Bernie Sanders sine tilhengere. De er fortsatt oppgitt og sinte over at Hillary Clinton ble demokratenes presidentkandidat. Mange sier nå at de nekter å stemme fordi de ikke kan stemme på Bernie. Derfor er det nå flere kampanjer som har blitt startet for at folk skal stemme, det er tross alt deres framtid det handler om.

Michelles oppfordring

Michelle Obamas tale på en av Hillary Clintons valgkampmøter, er en av de sterkeste noen gang. Hvordan hun ikke nevner Trump sitt navn, men bare omtaler hans uttalelser og handlinger, er effektivt for denne valgkampen. Hvordan hun fortalte at «locker room talk» ikke kan avfeies som ingenting, det er ikke normalt at menn snakker sånn når de er i garderobene.

Hun snakket om hvordan kvinner skulle slippe å bli seksuelt trakassert. Hun snakket om ting som alle kvinner kunne kjenne seg igjen i, som at kvinner får mindre betalt, og at kvinner blir sett på som mindre verdt av noen.

Hun oppfordrer alle kvinner til å stemme for å avgjøre valget. Sannheten er til slutt at amerikanerne må velge mellom en person som tror alt han sier er rett, og en person som kanskje gjorde noe lite gjennomtenkt for fire år siden, men som vet hva et slikt ansvar er. Trump er ille, men Hillary er ikke så mye bedre, så da må vi bare vente noen dager til på hva amerikanerne velger…

LES OGSÅ:

Lover å snakke sigdøling 

Hva er egentlig forskjellen på en burkini og en våtdrakt? 

En svartelistet delikatesse 

Franske muligheter 

Artikkeltags