Minas lykkeliste

Lykke: Mina Fidjestøl i 2STB ved Rosthaug videregående skole (t.v.) har skrevet en lykkeliste. Her er hun lykkelig sammen med venninnen sin på One Direction-konsert.

Lykke: Mina Fidjestøl i 2STB ved Rosthaug videregående skole (t.v.) har skrevet en lykkeliste. Her er hun lykkelig sammen med venninnen sin på One Direction-konsert.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Å få et vannglass fra konsertvakta, å fnise i en halv dag og å oppdage at mobiltelefonen ikke er knust etter et fall – ja, det er lykke. Her er Mina Fidjestøls lykkeliste.

DEL

Rosthaugspalten1. Når du står i midten av en folkemengde sammensatt av tenåringsjenter som skriker ut teksten til hver sang favorittbandet ditt spiller på konserten. Halsen er uttørket fordi du også er en av dem. Du får øyekontakt med vakten foran som deler ut glass med vann og føler at en relasjon raskt bygges mellom dere. Han sender deg vann, og alle foran deg hører på han fordi du er den som trenger det vannglasset mest.

2. Hele venninnegjengen er samlet i bilen. Du strekker deg fram til volumknappen for å skru opp lyden et par hakk til. Favorittdelen deres av Fifth Harmonys «Worth it» nærmer seg. Du føler stemningen stige. Alle gjør seg klare til allsang. De i baksetet lener seg en meter framover, og fra første tone har hele bilen fått selvtilliten til Kanye West.

3. Magemusklene dine klarer snart ikke mer. Dere har ledd i en halvtime og fnist i godt over en halv dag. Mobilen har nesten 100 prosent strøm fordi du ikke engang har tenkt på å sjekke den. Den varme sommerluften begynner å bli kjølig. Det er sommerferie, og du har ingen bekymringer. I det øyeblikket finnes det bare gleder.

4. Du er på vei ut døra med altfor mange ting i hendene. Solbriller, nøkler, lommebok, skjerf, veske, mob … Hvor er mobilen?! Det er i det øyeblikket du registrerer lyden av den lille verden din som smeller i gulvet. Du tar to skritt tilbake og legger fra deg alt du har i hendene. Du bøyer deg fort ned, men du har ennå ikke snudd mobilen. Den landet med skjermen ned. Du puster dypt inn, og i det du puster ut kan du juble av glede. Den lille verden din er ikke knust, og mellom mobilen og gulvet er stillingen noe sånt som 34–0.

5. Du setter deg ned på sitteunderlaget som ligger på bakken. Foreldre, søsken, tanter og onkler, søskenbarn og kanskje til og med besteforeldre kommer for å sette seg de også. Kvikk lunsj, appelsin, pølser, lomper, solo og kakao. Alt og alle er på plass. Vinden skifter retning rett mot deg, og med den kommer røyken fra bålet. Det gjør ikke noe, den kommer til å skifte retning igjen snart. En latter brer seg over sitteplassen deres. Onkelen din har sagt noe morsomt, og det er ikke et alternativ å ignorere det. Du kjenner munnvikene dine trekke seg oppover. Du tar del i latterkoret du også.

6. Du sitter i sofakroken. Du surrer teppet rundt deg mens regnet pisker på ruta. Du har nettopp satt i gang den femte episoden du ser i dag av favorittserien din. Den velkjente kjenningsmelodien begynner og spille, og du strekker deg etter koppen med te du nettopp har laget. Teppet er mykt, teen er varm og serien, den blir bare bedre og bedre.

7. Du går ut av flyet og stiller deg i køen av solhatter som går ned trappa. Du kjenner den varme, fuktige luften i akkurat samme øyeblikk som de første solstrålene treffer ansiktet ditt. Du finner fram solbrillene fra håndbagasjen mens køen beveger seg radig mot flyplassen. Solkrem, strender, sand og vann er det du har i vente de to neste ukene.

Artikkeltags