Et swoosh inn i framtiden

Opplevelsesdag: Rikard Knive (2STB), Mari Katrine Vikhagen, Eivind Drolsum Tovsrud og Ingvild Løver Thon har skrevet om det å være på Teknologidagen ved NTNU. Her har de plassert seg selv inn i en Skytran – framtidens kollektivtransport.

Opplevelsesdag: Rikard Knive (2STB), Mari Katrine Vikhagen, Eivind Drolsum Tovsrud og Ingvild Løver Thon har skrevet om det å være på Teknologidagen ved NTNU. Her har de plassert seg selv inn i en Skytran – framtidens kollektivtransport.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fire heldige elever ved Rosthaug ble plukket ut til å delta på Teknologidagen ved NTNU. De testet studentlivet og ble gira på framtidens teknologi.

DEL

RosthaugspaltenEn dag i mars fikk vi mail fra NTNU, vi hadde blitt plukket ut til Teknologidagen i Trondheim. 250 elever med realfagsmatte R1 fikk muligheten til å besøke NTNU for å se hva slags tekniske linjer de har å by på. Vi var så heldige å være fire av de 250 elevene. På programmet sto spennende foredrag, stands og festmiddag. Det beste av alt, NTNU spanderte både reise og hotell.

Som Galtvort

Grytidlig en torsdag satte vi kursen mot Gardermoen. Vi letta og landa med flyet fortere enn vi kunne si «Teknologidagen 2016». Vel fremme i Trondheim by, måtte vi selvfølgelig se på de kjente landemerkene som Nidarosdomen og Nidelven. Sulten tok oss etter hvert, så vi satte oss ned på Burger King og spiste en mindre god burger og drakk brus som smakte mer som såpe.

Etter å ha kommet fram til en skole som lignet mer på Galtvort enn et moderne universitet, ble vi møtt av en gjeng nysgjerrige ungdommer. De ivrige studentene tok seg av oss under hele oppholdet og sørget for at vi fikk en minneverdig opplevelse. Dagen gikk med til å høre på flere spennende forelesninger og besøke stands der vi fikk snakke med elever og møte linjeforeninger. Etter dette var det tid for å slappe av på hotellet før studentene fulgte oss til Studentersamfunnet. Der ventet en bedre middag med underholdning underveis. Studentene var flinke til å lage show med både dansegrupper og et eget mannskor.

Spionasje og smartkjøleskap

Fredag startet bra med en god hotellfrokost. Da var vi klare for en innholdsrik dag med flere interessante forelesninger. Vi hørte om hvordan den nye teknologiske hverdagen ikke alltid er like utopisk som den kan framstå. Under foredraget om kommunikasjonsteknologi av Maria Bartnes, fikk vi et innblikk i hvordan hackere kan spionere på deg, gjennom ditt eget smartkjøleskap, eller hvordan de lett kan ta over kontrollen på bilen din. Etter timelange foredrag smakte det godt med en stor pizzabuffé til lunsj.

Klokt å velge teknologi

Vi hadde god tid før flyet gikk hjem og brukte denne tiden til å utforske vår framtidige studentby videre. Vi sitter igjen med mange fine minner, og vi har alle veldig lyst til å studere i Trondheim. Her er det linjeforeninger som gjør at man aldri kjeder seg eller føler seg utenfor, og man har plenty av muligheter til å være sosial hver kveld på Studentersamfunnet.

Vi synes de tekniske linjene som informasjonsteknologi, datateknologi og kybernetikk og robotikk virket veldig spennende. Teknologi blir det mer og mer av i framtiden, så å velge en studievei innen dette, er et klokt valg.

Det ene foredraget handlet om framtidens kollektivtransport, kalt Skytran. Dette er en datastyrt persontransport med magnetisk sveving – miljøvennlig og lynrask både i byene og mellom dem. Kanskje vi en gang i framtiden kan sette oss i en Skytran som frakter oss over hele landet i løpet av noen få timer?

Artikkeltags