Business i skoletiden

Hevdet seg: Pure UB ble nest beste ungdomsbedrift under fylkesmessa for ungdomsbedrifter. Her er bedriften bestående av Benjamin Engebretsen (t.v.), Håkon Ørpen, Sivert Drolsum og Sigmunn Hagenes. De synes de lærer masse i entreprenørskapsfaget.

Hevdet seg: Pure UB ble nest beste ungdomsbedrift under fylkesmessa for ungdomsbedrifter. Her er bedriften bestående av Benjamin Engebretsen (t.v.), Håkon Ørpen, Sivert Drolsum og Sigmunn Hagenes. De synes de lærer masse i entreprenørskapsfaget.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Drømmer du om å drive egen bedrift?

DEL

Kanskje du drømmer om muligheten til å få innblikk i økonomi, markedsføring og salg? Da er entreprenørskap faget for deg.

I entreprenørskapsfaget jobber vi praktisk, setter oss mål og jobber mot disse. Vi kan opprette forretningsideer basert på behov i markedet, vi kan finne på noe helt nytt, eller bygge på allerede eksisterende ideer. Mest av alt, utfolder vi vår kreativitet, særlig i idéfasen. Med hardtarbeidende og engasjerte elever, motiverende lærere og ikke minst egne ambisjoner, blir det godt fagmiljø og vellykkede ungdomsbedrifter. Elevene går sammen i grupper og danner bedrifter. Forretningsidé og ansvarsområder er noe vi har fokus på tidlig i bedriftsperioden. Entreprenørskap er et fag som er veldig praktisk, men vi får også den nødvendige teoridelen. Bedriftene settes tidlig ut i arbeid, der vi bør skaffe nettverk, få på plass produsering og salg av produkter og generell markedsføring.

LES OGSÅ: Lille Norge i Spania

Satset på vann

Da vi stiftet gruppe, var vi i Pure UB usikre på hva vi ønsket å gjøre. Idémyldringsfasen var lang, der vi slet med å komme opp med en gjennomførbar idé. Så bestemte vi oss for å fokusere på noe vi alle er meget glad i; vann. Vi ønsket ikke å selge vann, men fremme det på en effektiv måte slik at folk ble mer inspirerte til å drikke vann enn å kjøpe seg en brus eller en iste. Produktene våre ble da glassflasker fra Hadeland Glassverk med neoprentrekk og egenutviklede heklede trekk som vi kalte «Hydrate». Vi ønsket at forskjellige farger og mønstre på trekkene skulle appellere til forskjellige målgrupper. Vi vet at alle drikker vann og ønsket ikke å fokusere på en aldersgruppe, men på så mange som mulig. Vi hadde stand flere ganger i løper av skoleåret. Vi var blant annet på yrkesmesse på Søndre Modum ungdomsskole, gjentatte ganger på personalrommet på Rosthaug videregående skole, på julemarkedet på Buskerud gård og sist, men ikke minst, på fylkesmessa i Larvik.

LES OGSÅ: Vaksinasjon, er det verdt det?

Nest beste bedrift

På fylkesmessa skulle vi vise til alt vi har gjort tidligere. Vi framførte bedriften vår for en jury, var på stand, solgte produkter og var på premieutdeling. Fylkesmessa var for fylkene Buskerud, Telemark og Vestfold. På starten av dagen var det premieutdeling i ulike kategorier. Vi endte opp med 1. plass i beste markedsføring, mest for at vi klarte å plassere produktet vårt på en pressekonferanse på World Cup i Vikersundbakken. Dette hadde vi ikke forventet i det hele tatt. Så var dagen over, og de siste premiene skulle deles ut. Prisen for beste ungdomsbedrift sto for tur. Vi fikk 2. plass og var veldig fornøyde.

LES OGSÅ: – Una cerveza, por favor

Koselige styremøter

Vi kan se tilbake på året med entreprenørskap som et veldig innholdsrikt og lærerikt år. Vi har lært om salg, økonomi, ledelse av en bedrift, markedsføring og ikke minst muligheten til å tjene litt penger. Vi har også opprettholdt et godt miljø i bedriften ved å ha koselige styremøter med både mat og snacks. Vi er alle meget fornøyde med faget og anbefaler det på det sterkeste til framtidige andreklassinger.  

LES OGSÅ: Ta vare på jorda vår

Artikkeltags