Gå til sidens hovedinnhold

Bli med jentene i bokbadet

Artikkelen er over 4 år gammel

Spaltist Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Velkommen til Bokbadet vårt 31. januar! Lokale forfattere kommer, og vi håper på en fullsatt sal. Her blir det krim, gårdssnakk og tegneserier.

I disse dager øver vi på intervju-situasjoner, lager presentasjoner, markedsfører arrangementet og baker kaker. Vi er temmelig spente før det braker løs på tirsdag. Da skal vi som går i studiespesialiseringsklassene på vg3 på Rosthaug videregående skole, arrangere bokbad. Dette bør bli en innholdsrik og spennende kveld med kake, kaffe og heidundrende litteratur av og med lokale forfattere.

Les også

Kan vi stole på teksten på etiketten?

Krim og bygdekultur

Vi får besøk av krimforfatteren Bjørn Bottolvs. Han er fra Vikersund og har tidligere vært politi og førstebetjent i Oslo. Bottolvs er også kjent for å skrive barne- og ungdomsbøker.

Vi får også besøk av tegneserie-forfatteren Johann Grimstvedt og bloggeren Live Svalastog Skinnes. Skinnes kommer fra Krødsherad og er odelsjente på Nedre Skinnes gård, som hun driver sammen med mannen sin.

Kyrre Andreassen tar også turen til Rosthaug. Han er kanskje mest kjent for romanen «For øvrig mener jeg at Kartago bør ødelegges», en roman som ble nominert til den gjeve Brage-prisen. Sist, men ikke minst får vi besøk av slam-poeten og forfatteren Fredrik Høyer. Høyer var på besøk i fjor og snakket om slam-poesi og underholdt med dette, men i år skal fokuset være på romanen «Månehund & fatter´n». Både Andreassen og Høyer kommer fra Drammen.

Intervjuer forfattere

Noen elever skal intervjue gjestene om deres tekster og liv. Det blir vist en presentasjon med bilder og informasjon om hver gjest. I tillegg har noen elever laget bokomslag til de forskjellige verkene. Bokbadet passer elever i videregående skole og andre med litteraturinteresse. Med litteratur, blogg og slam-poesi kan folk glede seg til en flott kveld arrangert av vg3-elevene. Velkommen til Rosthaug (hovedskolen) 31. januar. Billett kjøpes i døra.

Les også

Fra husmor til heltinne

 

Kommentarer til denne saken