Inviterer til supportertur

FORNØYD: Åmot-gutten Jørgen Thorstensen Sande, som går første videregående på Rosthaug smiler for billett til Vålerenga-Strømsgodset, som er overrakt av GodsetUnionens Kim Underberg Rolund. Foto: Privat

FORNØYD: Åmot-gutten Jørgen Thorstensen Sande, som går første videregående på Rosthaug smiler for billett til Vålerenga-Strømsgodset, som er overrakt av GodsetUnionens Kim Underberg Rolund. Foto: Privat

Artikkelen er over 5 år gammel

GodsetUnionen tar med seg 65 Rosthaug-elever på sesongens første bortekamp. – Vi skal synge ut Klanen.

DEL

6. april sparkes eliteserien i fotball i gang, og Strømsgodset tar turen til Ullevaal stadion for å møte Vålerenga. Med på lasset fra Drammen går fire busser, fullstappet med supportere og målet er soleklart.

– Vi skal synge ut Klanen og bidra til at gutta på gresset banker Vålerenga, sier Bjørn-Andreas Bråthen Finseth i GodsetUnionen.

Vil rekruttere

Med på turen til hovedstaden tar de 65 elever fra Rosthaug videregående skole i Åmot. 20 av disse fikk personlig overrakt sin billett i fotballhallen i hoppsenteret torsdag.

– Vi ønsker å rekruttere flere medlemmer til GodsetUnionen, og mener selv at dette er en fin måte å gjøre det på, sier Bråthen Finseth.

Rekrutteringen er bare en naturlig del av å drifte en supporterklubb, og ingen desperat rykning for å ta innersvingen på lillebror Mjøndalen.

– Vi merker at det er noen 3050-patrioter som snakker høyere nå enn tidligere sesonger, men vi har ikke merket noe til økt konkurranse i egne rekker. Vi har bra medlemstall og har ingen problemer med å skaffe nye supportere, sier han.

En av elevene på fotballinja på Rosthaug, som altså fikk billett torsdag, måtte sågar ta av seg MIF-genseren før han fikk den.

– Et sted går grensen, sier Bråthen Finseth med et smil.

Snill sponsor

I alt har Unionen fått 200 billetter de deler ut i kampen om å rekruttere flere tilhengere.

– Vi må takke Strømsgodsets, og vår egen, snille sponsor DNB. Det er de som har gitt oss disse 200 billettene, som vi kunne disponere fritt. De sponser også bussene inn til Oslo.

I stedet for at billettene skulle havne hos allerede frelste drammensere, valgte GodsetUnionen denne gang altså å dele ut billettene til skoleelever i distriktet.

– Strømsgodset IF har et mål om å være «byens lag, og distriktets stolthet». Vi ønsker å støtte opp om det, og deler ut billetter både på Rosthaug og Sande videregående. I tillegg til at noe går til skoler i Drammen, sier Bråthen Finseth.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken