Studerte suksessbedrifter

Studietur: Markedsføringsklassen ved Rosthaug videregående skole har vært på studietur til Aass bryggerier og Starbucks Norge. Her smaker de på julebrus, Glitre og vørterøl inne i Gildehallen hos Aass.

Studietur: Markedsføringsklassen ved Rosthaug videregående skole har vært på studietur til Aass bryggerier og Starbucks Norge. Her smaker de på julebrus, Glitre og vørterøl inne i Gildehallen hos Aass.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Stort og smått fra elever ved Rosthaug vgsAass med sin øl og julebrus og Starbucks med sin duftende kaffe. Markedsføringsklassen fikk muligheten til virkelig å komme innpå disse store bedriftene.

Kaffesmak, suksesshistorier, markedsføringsstrategier og eimen av vørterøl satt igjen i kropp og sinn etter at markeds-føringsklassen på Rosthaug videregående skole var på bedriftsbesøk forrige uke.

Vi var klare for å være en dag utenfor klasserommets fire vegger. Først bar det til Lysaker der vi møtte Oscar Heyden, som er trainee hos Starbucks Norge. Han tok oss med til hovedkontoret til UMOE restaurants der vi møtte sjefen for Starbucks Norge, Jan Abrahamsen. Han holdt foredrag om Starbucks sin historie og bedriftens ståsted i Norge og tok deretter imot spørsmål fra ivrige elever som trengte et lite «kick» til starbucksoppgaven som skrives på skolen.

Sosialt og moderne

En omvisning på UMOE restaurants lot seg også gjøre. Vi klemte oss inn i heisen opp til 5. etasje der Starbucks Norge, Peppes Pizza, T.G. I Fridays, Burger King og Blender holder til – alle eies av UMOE restaurants.

Der ble vi møtt av moderne og pent interiør og engelske inspirasjonsord på veggen. Ansatte fra alle de fem restaurantene jobbet blandet og sosialt i det åpne og moderne arbeidsmiljøet.

Kaffedrikking

Etter besøket på UMOE restaurants, gikk turen til Drammen. Der fikk vi smake på en kaffetype som gjorde seg godt sammen med cookies. Vi fikk også valgfri gratis kaffe og et gavekort hver av Heyden. På Starbucks i Drammen møtte vi også en hyggelig ansatt, Maren Wernersen.

– Jeg liker veldig godt å jobbe her. Jeg har koselige partnere, og det er et bra miljø. Det er alltid høyt tempo og mye å gjøre. Man må også være trygg på alt, alle kaffetypene og oppskriftene, sier Wernersen.

Innføring i brygging

Etter et velsmakende kaffeopphold på Starbucks, gikk turen nedover gågata til Aass sitt bryggeri og deres kontorer. Der ble vi møtt av en Aass-ansatt, og det ble omvisning på kontorene og der de produserer drikkevarene. Vi fikk også en innføring i hvordan ølet blir laget hos Aass.

Etter omvisningen ble dagen avsluttet i Gildehallen der vi fikk nyte noen av Aass sine produkter: Julebrus, Glitre og vørterøl.

Artikkeltags