Rolighetsmoen fotballbane skal legges ut til tomter. Det gjør vondt langt inni sjela å lese slikt. En 75-årig historie med idrettslig aktivitet skal ende hos en utbygger. Hvor er respekten for historien?

Rolighetsmoen har vært arena for uforglemmelige idrettsøyeblikk. Hjemmebanen til en liten bygdeklubb som mønstret et av landets beste fotballag på 50-tallet. Rolighetsmoen har kulturhistorisk verdi.

Etter at tyskerne tok banen under krigen, ble den i fjor tilbakeført til sin rette eier, Geithus IL. Planene var å videreutvikle anlegget til beste for fotballen i Geithus og Modum Fotballklubb.

Nå er Rolighetsmoen redusert til en finansieringskilde for to nye fotballbaner og et klubbhus på Skredsvikmoen. Noe som Geithus IL ikke har bruk for. En oppgradering av Rolighetsmoen var det Geithus trengte. Modum FK har muligens større ambisjoner, men de hadde levd godt på Rolighetsmoen sammen med Geithus.

Les også

Hvem presser på for fotballbaner på Skredsvikmoen?

Å bruke 30 millioner på noe unødvendig nytt, er ikke særlig vakkert i disse gjenbruks – og bærekraftstider. Geithus IL har i alle fall ingen grunn til å gå inn i et slikt prosjekt.

Kulturminnet Rolighetsmoen skal selges for seks millioner. Modum kommune må gi gratis tomt på Skredsvikmoen for å få regnestykket til å gå opp. Det tilsvarer ca. 12 millioner målt etter Rolighetsmoens verdi.

Rolighetsmoen betyr så mye for så mange at jeg håper vi kan feire 75-årsdagen til fotballbanen med et moderne, oppgradert anlegg neste år.