Roger kjører løypemaskin på Blefjell: – Dette er jo helt rått

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har kommet så mye snø i høyden at det nå kjøres flotte skispor på Blefjell. Roger Rustand tror nesten ikke det han ser.

DEL

(Laagendalsposten) – Jeg hadde ikke trodd at vi skulle få så fine forhold så tidlig i sesongen. Dette er jo helt rått, sier Rustand, som i nitiden søndag morgen var ute med løypemaskinen.

På kartet nederst, kan du zoome inn på den grønne prikken på Blefjell og se hvor Rustand har kjørt med løypemaskinen i dag. Løyper i hele distriktet, som er kjørt opp de siste tre timene er merket med grønt, mens oransje er mellom tre til 12 timer.

Tre løypemaskiner i aksjon

Klokken 10.30 var hele tre løypemaskiner i aksjon på Blefjell, og det er nå skispor fra Blestua, via Strutåsen og ned mot Solobua og området Rustand befinner seg i.

For Roger Rustand sin del, så har han kjørt rundt 11 kilometer med løyper rundt Blefjell Lodge, fra Nipeto til Nydammen. Det er flotte forhold helt inn til Solobua nå. Han vet ennå ikke om det blir mer kjøring innover fjellet.

– Nå er det opphold og flott vær, så dette lover godt. Noen steder kan det være kvist fortsatt, men for det meste ser dette utrolig bra ut, sier Rustand.

LES OGSÅ: Her blir hundene Gaja og Mille funnet

Vinteren har kommet

Så kanskje ikke ta fram det flotteste skiparet ennå, men uansett blir det trolig knallbra forhold i fjellet søndag.

Det er ikke det eneste stedet du finner løyper. Forleden skrev Laagendalsposten om at det er skiløyper på Skrim, og på flere steder i Numedal.

Så det er bare å nynne på «Vinter og sne», og komme seg ut!

LES OGSÅ: Nå har du egentlig ingen unnskyldning: Skisporene venter på deg

Lokale snørapporter fra skisporet.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken