Lager leiligheter på Harpestryken

13 leiligheter: Det tidligere institusjonsbygget skal romme leiligheter av litt varierende størrelse.

13 leiligheter: Det tidligere institusjonsbygget skal romme leiligheter av litt varierende størrelse.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Arbeidet med å bygge om det tidligere institusjonsbygget til «folkelige» leiligheter er i gang.

DEL

Enger Eiendomsutvikling kjøpte Harpestryken i Vikersund for tre år siden. Nå har de fått grønt lys for å innrede bygget med 13 leiligheter.

– Det blir nye leiligheter i gammel ramme. Vi utvider ikke bygget, men vi river ut alt innvendig, forteller Per Buxrud.

Den eldste delen av bygget var opprinnelig en herskapelig bankdirektørbolig. Strukturen i dette om lag 100 år gamle bygget tas vare på. Resten skal få ny fasade, med nye vinduer og balkonger.

– Poenget med dette prosjektet er å lage folkelige leiligheter både med tanke på pris og størrelse. De vil koste anslagsvis fra 1,5 til 2,5 millioner, sier Buxrud.

Flest med to soverom

De fleste leilighetene får to soverom. Størrelsen vil variere noe, fra 55 til 95 kvadratmeter. Noen helt konkret dato for nå leilighetene skal stå ferdige, har de ikke.

– Vi bygger ut i flere trinn. Vi tar seks fortløpende nå og forsøker å selge noen av disse før vi går videre, sier Roger Johansen.

Han har god tro på de sentrumsnære leilighetene. De har gjort noe av det samme i Bragerhagen i Drammen, og leilighetene der gikk fort unna.

– Neste prosjekt blir å bygge 12 leiligheter i Sparbekkveien mellom Ekenbygget og Engerskolen i Åmot. Dette prosjektet er vi litt spent på, men der må en omregulering til før vi kan begynne, sier Johansen.

Enger Eiendomsutvikling eier også Ekenbygget, Reprogården og Pyramiden i Åmot.

I tillegg eier Johansens selskap Benton Brogården i Vikersund. Der skal hele andre etasje gjøres om til leiligheter.

Artikkeltags