Slovenske Ema Klinec klinket til med 203 meter og satte ny verdensrekord for kvinnehopperne under andre treningsomgang i Vikersund lørdag.

I 2003 hoppet østerrikske Daniela Iraschko-Stolz 200 meter under testhopping i skiflygingsbakken på hjemmebane i Kulm. Det har siden vært regnet som en uoffisiell verdensrekord på ski for kvinner.

Rekordras

Men så i tredje treningsomgang, kom det et ras av rekorder. Først av dem var den norske veteranen Maren Lundby med et hopp på 212,5 meter. Hun ble dermed den første kvinnelige hopperen i historien som brøt 210-metersgrensen.

Men det var ikke snakk om mer enn sekunder Lundby fikk beholde verdensrekorden, for to hoppere etter kom årets verdensmester, kanadiske Alexandria Loutitt og klinket til med hele 222 meter.

Alexandria Loutitt fra Canada hoppet 222 meter i tredje treningsomgang lørdag. Det er verdensrekord for kvinner. Se svevet her. Bilder med tillatelse fra TV 2.

Fem over 200

Vi legger i tillegg til at Ema Klinec, som altså ble første kvinne over 200, la på til 221 meter i tredje omgang – med vesentlig lavere fart enn lundby og Loutitt.

Også japanske Yuki Ito nådde 200 meter akkurat. Dermed har fem kvinner hoppet over 200 meter etter fredagens tre treningsomganger i Vikersund.