Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringspartiene kutter 100 millioner til riksveier

Artikkelen er over 2 år gammel

Halvparten av de 200 millioner kronene regjeringspartiene på Stortinget bruker på prioriterte formål i 2020-budsjettet, hentes fra kutt i riksveiinvesteringene.

(Eikerbladet)

Det viser budsjettavtalen Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF på Stortinget presenterte denne uken. I avtalen flytter partiene på 200 millioner kroner sammenlignet med regjeringens opprinnelige budsjettforslag, men uten å øke rammen.

Det er ikke nærmere spesifisert nøyaktig hvor kuttet til riksveiinvesteringer skal tas, eller hvilke konsekvenser det kan få.

– Dette er en post på drøyt 13 milliarder kroner. Vi mener det er mulig å kutte 100 millioner der, uten at det går ut over pågående utbyggingsprosjekter, sier Frps finanspolitiske talsperson Sivert Bjørnstad til NTB.

– Vi ber fagkomiteen presisere ytterligere i sin budsjettinnstilling, legger han til.

For øvrig er de største kuttene fra stortingspolitikerne 40 millioner kroner i redusert tilsagnsramme i ordningen med tilskudd til utleieboliger, 20 millioner mindre til gaveforsterkningsordningen og 15 millioner mindre til momskompensasjon for frivillige organisasjoner.

Det bevilges dessuten 10 millioner kroner mindre til arbeidet med Fedje-ubåten. Samtidig har regjeringspartiene redusert bevilgningen til energi- og petroleumsforskning under Norges forskningsråd.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken