Må trykkes hardere på gassen i togkampen

Felles mål: Ingunn Dalaker Øderud (Sp) mener i likhet med Jon Hovland (H) at det så raskt som mulig må etableres et hardtslående forum som kan ha enda større tyngde inn mot sentrale myndigheter når det gjelder vei, buss og tog i Midtfylket.                              Arivfoto

Felles mål: Ingunn Dalaker Øderud (Sp) mener i likhet med Jon Hovland (H) at det så raskt som mulig må etableres et hardtslående forum som kan ha enda større tyngde inn mot sentrale myndigheter når det gjelder vei, buss og tog i Midtfylket. Arivfoto Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Varaordfører Ingunn Dalaker Øderud (Sp) i Modum har innsett at de må ty til sterkere lut for å lykkes i kampen om vei, tog og buss.

DEL

Randsfjordbanen– Derfor er jeg glad for at Jon Hovland (H) gjennom Bygdeposten inviterer til en felles lokal kamp ikke minst for å få på plass et lokaltogtilbud, sier Dalaker Øderud.

Hun har ikke tall på alle møter de har hatt med sentralt plasserte folk både i politikken og administrasjonen i blant annet samferdselsdepartementet, uten at det har ført til noe som helst.

– Hvis det utad virker som det ikke har blitt gjort noe for å påvirke så er det feil. Vi har gjort masse. Vi føler at vi blir møtt med forståelse, men ofte hører vi ikke noe mer i etterkant, sier Dalaker Øderud.

Lar vente på seg

I likhet med Hovland mener hun Modum og resten av Midtfylket nå må meisle ut en ny strategi. – Da må de favne bredt og tenke kreativt, sier varaordføreren.

Hun viser til et forholdsvis nytt eksempel, der hun selv sammen med ordfører Terje Bråthen og Helge Saastadhagen var i møte med statssekretærene Bård Hoksrud og Jan Ragnar Aarseth om både buss- og togsituasjonen i Midtfylket.

– Vi ble lovet tilbakemelding på flere konkrete innspill før jul i fjor. Vi har ennå ikke hørt noe. Det virker som innspillene havner nede i en bunke og der forblir de, sier Dalaker Øderud.

Unik mulighet

I likhet med Jon Hovland er Dalaker Øderud redd for at Midtfylket blir en slags «skyggenes dal» mellom to vekstområder hvis det ikke gjøres noe drastisk for å bedre kommunikasjonen.

– Med borgerlig styre i fylket har vi mistet et godt busstilbud til Hønefoss og vi har ikke lenger direkte bussforbindelse til Oslo, noe vi vet mange som pendler etterspør. Derfor mener jeg vi må arbeide enda hardere inn mot fylket, sier Dalaker Øderud og minner om at der har Hovland selv en unik mulighet ettersom han er en del av flertallet.

Aksjonsgruppe

Det er stor tverrpolitisk enighet om at det må trykkes hardere på gassen i samferdselssaker.

Dalaker Øderud mener også at flere grupper bør være med hvis det skal etableres en i «aksjonsgruppe».

- Som Bygdeposten skrev torsdag foreligger det ingen sentrale planer for Randsfjordbanen. Da skjønner alle at vi har en stor jobb å gjøre, avslutter varaordføreren.

Artikkeltags