Jobbet over 17 timer i ett strekk

Quality Spa & Resort Norefjell, Bøseter

Quality Spa & Resort Norefjell, Bøseter Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Arbeidstilsynet avdekket en rekke lovbrudd ved Quality Spa & Resort Norefjell.

DEL

En kvinnelig ansatt i restauranten ved Quality & Resort Norefjell jobbet over 17 timer sammenhengende - fra 11:30 til 04:46 dagen etter - før hun på nytt begynte på jobb 09:05, bare etter fire timer og 19 minutters arbeidsfri.

Dette og en rekke andre lovbrudd skal Arbeidstilsynhet ha avdekket i mars under en kontroll på hotellet, som er et av Norges største og mest kjente spahotell, skriver Dagbladet mandag.

Grovt på Norefjell

Arbeidstilsynet skal ha avdekket hele 26 lovbrudd ved Petter Stordalens 40 hoteller i Choice-kjeden. Noen av de groveste bruddene ble funnet på luksushotellet på Norefjell.

Hotellet med 1900 senger fikk varsel om 14 pålegg, hvor sju ble vedtatt. Disse gikk på brudd på overtidsregler, arbeidstidsbestemmelser og brudd på helse, miljø og sikkerhets-reglene. 

Uten overtid

Arbeidstilsynet avslørte blant annet at ansatte, ved samtlige avdelinger, jobbet sammenhengende mellom 13 og 20 timer i løpet av 24 timer, uten at de fikk det lovpålagte overtidstillegget. 

Hotellet hadde et system der de ansattes arbeidstid ble summert til 7,5 timer selv om de i realiteten jobbet i 12,5 timer, skriver Dagbladet.

Det ble også avdekket en rekke tilfeller der de ansatte ikke fikk lovpålagt arbeidsfri mellom arbeidsøktene.

Beklager

Direktør Anne Rustberggard Varden opplyser til Dagbladet pr e-post: 

- Først vil jeg si at dette er svært beklagelig. Vi har gjennomført en prosess med Fellesforbundet, Virke og Arbeidstilsynet og har kommet til enighet med tillitsvalgte og ansatte som ikke er organiserte om nye avtaler. Vi kommer til å følge opp dette tett framover, for å sørge for at vi følger lover og regler, og at ansatte sikres hvile og avkobling slik de har rett på, og alle har behov for.

Varden mener at de kan dokumentere at det ble utbetalt overtid.

Skal følge norsk regelverk

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra Petter Stordalen. Han er på reise i utlandet, og administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, kommer med en uttalelse i stedet.

- Vårt mål er at arbeidstilsynet ikke skal finne avvik, men når de likevel gjør det er det svært beklagelig. Da iverksettes tiltak for å lukke avvikene slik at varsel om pålegg kan legges vekk. Etter det vi kjenner til skal de aller fleste sakene fra 2014 og 2015 det her refereres til være lukket, skriver han i en epost til Dagbladet.

Der han samtidig understreker at kjedens hoteller skal følge norsk regelverk, og samtlige hotell skal følge tariff, uavhengig av om arbeidstakerne er organisert eller ikke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken