Gå til sidens hovedinnhold

Positiv utvikling i Modum – åpner forsiktig opp på Modumheimen

For øyeblikket er det tre personer i isolasjon med påvist smitte i Modum. Tallene er på vei ned, og Modumheimen vil åpne opp for begrenset besøk. Men kommuneoverlegen sier samtidig at vi må være forsiktige med å juble for høyt, for det kan lett blusse opp igjen.

Smittesituasjonen i Modum er nå den at tre personer er i isolasjon med påvist smitte, mens åtte personer i karantene. Det opplyser Modum kommune på sine nettsider.

«Vi er dermed oppe i 86 smittede totalt, hvorav 10 kom under utbruddet i mars-april. Fra i dag og bakover i tid har vi hatt 0 (inntil nå i dag)-0-0-2-0-3-0-0-0-2-2-0-0 positive koronatester i kommunen vår. Det er veldig gode tall for vår del. Vi kan klappe for oss selv for en god utvikling takket være god innsats av våre innbyggere», skriver kommunen videre.

– Det kan se ut som om tiltakene vi har iverksatt har hatt en god effekt. Men vi ser at det fortsatt er svært mange smitteutbrudd i kommunene rundt oss. Derfor skal vi være forsiktige med å juble for høyt. Erfaringen er at antall tilfeller lett kan blusse opp igjen. Det er derfor svært viktig at vi overholder alle tiltakene vi kjenner. Særlig det med å holde avstand og å forholde seg til færrest mulig personer er viktig, sier kommuneoverlege Beate Smetbak.

Åpner forsiktig opp på Modumheimen

Virksomhetsleder Birte Sætrang på Modumheimen forteller at sykehjemmet denne uken forsiktig og begrenset vil åpne opp for besøk igjen.

– Våre ansatte vil i dag starte med å ringe nærmeste pårørende for å avtale når dette kan skje, sier hun.

Sætrang skryter veldig av sine ansatte, som lenge har stått i en svært krevende situasjon. Fra og med i morgen, tirsdag 1. desember, vil det igjen være åpent for aktiviteter for barn fra barneskolealder og yngre. Og det blir fortløpende vurdert opp mot smittesituasjonen «ute og hjemme» når en skal lempe på eller oppheve den lokale forskriften med smitteverntiltak. Dette er det formannskapet som har mandat til å gjøre, opplyser kommunen.

Kommentarer til denne saken