Gå til sidens hovedinnhold

Politiet: Siktet i drapssak planla rømningsforsøk fra Ringerike fengsel

31-åringen som er siktet for medvirkning til drapet på Bård Lanes (33) i Tønsberg, skal i sommer ha planlagt å rømme fra Ringerike fengsel, ifølge politiet.

– Ringerike fengsel kontaktet oss i sommer med opplysninger om at 31-åringen var delaktig i rømningsplanlegging fra fengsel, og at disse planene var blitt avslørt, sier politiadvokat Fredrik Borg Johannessen til VG.

Fengselet bekrefter at de i sommer avdekket det som kunne indikere et planlagt rømningsforsøk. Det skal ha vært flere innsatte involvert.

– Dette ble håndtert i tråd med gjeldende rutiner, og jeg kan ikke kommentere hvem som har vært involvert i episoden, sier leder Stine Berger ved fengselet.

Advokat Øivind Sterri, som er mannens forsvarer, ønsker ikke å kommentere saken. For øvrig nekter den siktede mannen straffskyld i drapssaken.

33 år gamle Bård Lanes ble 20. april funnet skutt på Kilen i Tønsberg, og han døde kort tid etter på sykehus. Flere personer i 20- og 30-årene er siktet for drap eller medvirkning til drap, og saken er ennå ikke ferdig etterforsket.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken